Politicienii îl învinovăţesc pe Ciurel pentru scandalul cu CEC Bank

Politicienii critică atitudinea pe care avut-o Laurenţiu Ciurel faţă de CEC Bank. Aceştia spun că şeful Complexului Energetic Oltenia ar trebui taxat pentru că a încălcat prevederile contractului de management. Deputatul Vasile Popeangă consideră că acest scandal a afectat şi mai mult imaginea companiei. Pe de altă parte, Dan Ilie Morega spune că Ciurel a devenit megaloman din cauză că se bazează pe susţinerea premierului Victor Ponta.

Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank, a atras atenţia conducerii ministerului economiei şi companiei energetice că directorul general al CE Oltenia Laurenţiu Ciurel a făcut afirmaţii mincinoase la Antena 3. Banca ar putea cere rambursarea anticipată a unui credit de 210 milioane de lei, ceea ce ar duce compania în pragul falimentului.

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, consideră că Ciurel a încălcat prevederile contractului său de management. „Sunt declaraţii hazardate făcute de un om îngâmfat şi fără scrupule la o televiziune unde a fost invitat să atace singura bancă şi cea mai importantă pentru populaţie, bancă de stat. Sigur că nici replica pe care i-a dat-o Gheţea, preşedintele CEC Bank, nu este una corectă pentru că răspunsul de a-i retrage peste 200 de milioane, creditul pe care l-a dat în avans, nu se poate face decât pe nişte analize economico-financiare foarte clare. Nu poate face acest lucru pentru că are un contract pe care l-a semnat şi banca şi Ciurel, în calitate de reprezentant legal al Complexului Energetic Oltenia. Oricum situaţia este destul de gravă”, a declarat Morega.

Acesta crede că atitudinea lui Ciurel se datorează relaţiei de prietenie pe care o are cu premierul Victor Ponta. „Ciurel a devenit un megaloman, un individ atotştiutor care se bazează pe relaţiile lui primul ministru, cu Ponta, un individ care confundă compania naţională Complexul Energetic Oltenia cu averea lui personală. El este susţinut şi de PSD Gorj, de către Ion Călinoiu şi de Florin Cârciumaru, cărora şi lor le e frică să ia măsurile care ar trebui să le ia. Oricum PSD va avea grav de suferit în urma comportamentului lui Ciurel”, a precizat Morega.

Deputat PSD împotriva lui Ciurel

Vasile Popeangă, deputat PSD, spune că Ciurel a demonstrat încă o dată ce fel de manager este. „Laurenţiu Ciurel îşi mai demonstrează încă o calitate în plus de adevărat manager al unei asemenea companii. Eu cred că este o chestiune total nepotrivită în asemenea situaţii să faci nişte declaraţii care afectează imaginea unei instituţii bancare. Nu cunosc în amănunt contractul dumnealui de management, dar cred că nu avea dreptul să facă asemenea declaraţii. Este un moment total nepotrivit, dar nu mă surprinde pentru că mă aştept la orice surpriză neplăcută de la managerul general Laurenţiu Ciurel. Trist este că pune într-o lumină proastă această companie, acest complex energetic, pentru că un adevărat manager are nişte limite. Dimpotrivă nu trebuie să intri în contradicţie cu o instituţie bancară, mai ales cu cea care te-a ajutat în nişte momente destul de grele”, a declarat Popeangă. 

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: