Politicienii Mişcării Populare, infiltraţi la mitingul tinerilor din Motru!

Unii politicieni nu înţeleg să stea departe de protestele tinerilor din întreaga ţară. La Motru, liderii Mişcării Populare Aurel Slapciu şi Alin Mişcodan au încercat să deturneze protestul tinerilor din oraş. Tineri care la Motru au cerut locuri de muncă, asistenţă medicală de calitate, refacerea industriei locale, dar şi demisia administraţiei locale şi alegeri naţionale anticipate. Trei tineri au mers chiar în biroul viceprimarului Dobrică şi i-au reproşat că şi-a angajat toată familia în instituţii de stat. „Ce şansă am eu la un concurs cu cineva din familia dumneavoastră?”, a întrebat un tânăr. Tinerii spun că au fost ameninţaţi cu plângere la Parchet pentru că au protestat, dar primarul Hanu explică faptul că plângerea va fi pe numele politicienilor infiltraţi la protest.

Tinerii din Motru au ieşit şi ei în stradă, arătând că există o umbră de spirit civic şi în Gorj. Din păcate, ca şi la Târgu Jiu, în stradă sunt doar cei foarte tineri, sub 20 de ani, mulţi dintre ei elevi. Cei de 30-40 de ani, care se presupune că ar avea mai multe de spus, rămân în amorţeală. Vârsta fragedă a protestatarilor îi face pe mulţi să nu ia mitingurile în serios. Iar unii politicieni, cu scuza că sunt şi ei oameni, s-au băgat în mijlocul tinerilor, semn că nu au înţeles nimic din mesajul străzii.

fin1

Plângere penală împotriva politicienilor de la protest

Tinerii din Motru au trecut şi pe la blocul unde locuieşte primarul, unde au scandat celebra „Ieşi afară, javră ordinară!”. Primarul Dorin Hanu spune că tinerii au fost instigaţi de politicienii infiltraţi în mijlocul lor. „Luni depun plângere penală împotriva lui Slapciu şi Mişcodan care au intrat în mijlocul tinerilor şi i-au adus în faţa apartamentului meu din Motru şi au strigat, au adresat jigniri, şi au instigat la violenţe tinerii care erau cu ei. Au recunoscut organizatorii, şeful Jandarmeriei a fost de faţă, şeful Poliţiei Locale. Fac plângere penală pe numele lor pentru jigniri şi instigare la violenţă. Eram la masă şi au început să strige "Ieşi afară, javră ordinară!" şi alte chestii de genul acesta. Am rămas cu gura căscată pentru că în tot oraşul a fost perfect, a fost o chestie a copiilor, a tinerilor. La blocul meu erau în jur de 60-70", a declarat Dorin Hanu.

Aurel Slapciu, preşedintele partidului Mişcarea Populară, filiala Motru, spune că nu ştie unde locuieşte Hanu. "Eu sunt angajatul primăriei să ştiu unde şade primarul? La ce apartament, la ce scară, la ce etaj? În tot oraşul s-au plimbat aseară manifestanţii, nu neapărat la primarul Hanu acasă. Nici nu ştiu unde şade, habar n-am. Nu m-am dus în colindat la Hanu acasă. Ar trebui să ştiu unde stă? Am luat parte la acest protest ca simplu cetăţean onorabil care plăteşte taxe şi impozite", a spus Slapciu.

Mai mulţi tineri au fost a doua zi după protest în audienţă la viceprimarul Dobrică, la discuţii apărând şi primarul Hanu. Tinerii s-au plâns că nu îşi găsesc de lucru. În înregistrarea cu mii de vizualizări pe facebook apare viceprimarul Dobrică recomandându-le tinerilor să se înscrie la concursuri, dar aceştia i-au reproşat că şi-a angajat toată familia la stat.

Un primar în mijlocul tinerilor din Motru

Primarul din Dorin Hanu s-a arătat deranjat și de faptul că primarul din Cătunele, Florinel Ţuilă, s-ar fi alăturat tinerilor care protestau prin municipiul Motru. "Ce m-a durut şi mai tare a fost faptul că printre ei era şi Ţuilă. În faţa blocului meu nu ştiu dacă a fost, dar l-au văzut oamenii prin oraş, a recunoscut el că i-am dat telefon. Copiii îşi strigă disperarea pentru toată clasa politică din România. Şi tu lider politic, că eşti primar de la un partid, că nu eşti tu cel mai frumos din lumea asta. Nu eşti tot în clasa politică, nu toţi suntem băgaţi? Eu nu mă simt vinovat faţă de nimeni. 20 de ani am lucrat în mină, sunt de 12 ani la primărie, n-am jignit pe nimeni, nu poţi tu să mă faci javră ordinară, un individ care n-ai făcut nimic în viaţa ta cum e Slapciu", a mai spus Hanu.            

Primarul din Cătunele, despre care se vorbeşte prin târg că vrea să candideze la primăria Motru, spune că nu a fost implicat în acel protest de la Motru şi că doar se afla în trecere când s-a întâlnit cu grupul de protestatari. "Am fost în trecere prin oraşul Motru şi m-am întâlnit cu ei. Eu am fost din întâmplare", a spus amuzat primarul din Cătunele.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: