Ce (nu) a înţeles prefectul de Gorj din protestul tinerilor

Protestele târgujienilor din ultimele două zile irită autorităţile locale. În timp ce primarul refuză să facă orice comentarii privind protestele în care s-a scandat „Jos Cârciumaru”, prefectul Alin Văcaru le recomandă tinerilor din stradă să candideze anul viitor la funcţiile politice importante, din postura de independenţi, dacă vor să conducă. Văcaru sare în apărarea lui Cârciumaru şi spune că sutele de tineri care mărşăluiesc pe străzile municipiului nu reprezintă oraşul care l-a ales pe acesta.

Prefectul judeţului Gorj îi ironizează pe tinerii care au protestat în Târgu Jiu, spunând că ar avea mult mai mult de câştigat dacă ar organiza proteste din acest gen în campania electorală din 2016. „Dacă tinerii tot vor să se implice este normal să şi candideze. Este uşor să stăm pe margine şi să criticăm, este bine să ne băgăm în febra jocului. În mai-iunie sunt alegeri locale, iar tinerii pot să candideze. Am văzut că se doreşte schimbarea clasei politice, este foarte bine, nu cred că le-a impus cineva să nu schimbe clasa politică şi nu-i împiedică nimeni să candideze. Eu în 2008 am candidat independent, aşa şi ei pot să facă. Oricare dintre cei aflaţi în stradă, fie în Bucureşti, ori în Târgu Jiu pot să candideze în 2016, nu numai la alegerile locale, dar şi la alegerile parlamentare. Atunci cred că e cel mai bine să iasă, să strige şi să stea de vorbă cu oamenii”, a declarat Alin Văcaru.

Acesta sare în apărarea primarului municipiului Târgu Jiu, după ce tinerii au scandat „Jos Cârciumaru”. „Nu mai există stabilitate şi nimeni nu va avea de câştigat. În acest moment totul depinde de preşedintele Klaus Iohannis. Când şi-a dat demisia, domnul Ponta a spus foarte clar că nu-şi doreşte să lupte cu mulţimea, dacă luptă, luptă cu adversari politici, nu luptă cu oamenii. Acum nu ştim ce-şi doreşte mulţimea, se scanda: “Încă o revoluţie”. Nu cred că asta ar fi o soluţie. Cei de la Târgu Jiu au scandat ca domnul Cârciumaru să-şi dea demisia. Domnul Cârciumaru a fost ales de 80% dintre târgujieni, nu ştim dacă 300 sau 500 de tineri reprezintă târgujienii. Este bine totuşi că sunt paşnici”, a conchis Văcaru.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: