Poliţist comunitar tăiat pe faţă într-o discotecă din Peştişani

Scandal ieri noapte într-o discotecă din judeţ, unde un poliţist comunitar, aflat în timpul său liber, a fost tăiat cu un pahar peste faţă. Acesta a ajuns la spital şi medicii l-au stabilizat la timp, dar, dacă nu va face o operaţie estetică, va rămâne cu semnele de la tăiaturi pentru tot restul vieţii. Agresorul său a fost prins şi este cercetat în stare de libertate nu pentru că nu ar prezenta pericol public, ci pentru că loviturile aplicate victimei nu sunt considerate foarte grave.

Albert Beniamin Chireaţă are 21 de ani şi nu lucrează de foarte mult timp în Poliţia Comunitară. Ieri noapte, fiind în timpul său liber, poliţistul comunitar a mers cu mai mulţi amici de-ai săi din municipiu la discoteca din Peştişani, fără să bănuiască faptul că distracţia pe care şi-o dorea la final de săptămână avea să-i schimbe destinul pentru tot restul vieţii. În jurul orelor 3.00 Chireaţă a coborât din discotecă împreună cu un verişor de-al său pentru a chema un taxi, moment în care ruda i s-a plâns poliţistului comunitar că, la coborâre, cineva i-ar fi dat o plamă după cap. Până să vină taxiul, poliţistul comunitar a luat decizia de a se întoarce în discotecă pentru a vedea dacă îl cunoaşte pe potenţialul "agresor" al vărului său, moment în care, pe scările de la urcare, s-a trezit cu un pahar în figură. Cioburile l-au tăiat profund pe faţă, iar el nu a mai apucat decât să îşi sune mama la telefon, amicii săi sunând la 112 pentru o ambulanţă.

"Era cam 3.00 dimineaţa şi mi-a dat telefon că să iau repede un taxi şi să vin după el la Peştişani la discotecă pentru că l-a lovit unul cu paharul peste faţă şi îi curge mult sânge. L-am întrebat cum s-a întâmplat şi mi-a spus că el doar urca scările şi s-a pomenit cu paharul în faţă, fără să facă nimic. Eu nu am mai ajuns acolo, am venit direct la spital, unde l-a adus o salvare, care, să ştiţi, nu a venit foarte repede", a spus Daniela Chireaţă, mama rănitului.

Fiul acesteia a fost primit însă primele îngrijiri medicale chiar la Peştişani, după care a ajuns la UPU Târgu Jiu, unde medicii s-au străduit din răsputeri să îi oprească hemoragia. "Este stabil, a fost adus la noi în stare gravă pentru că a pierdut foarte mult sânge prin şoc hemoragic. Are toată hemifaţa stângă brăzdată de leziuni, două dintre ele sunt mai profunde şi sângerează pentru că are secţionată artera. Va rămâne cu cicatrice şi va avea probabil nevoie de operaţie estetică pentru a scăpa de ele, cât de cât", spune dr. Carmen Braia, de la secţia ORL a spitalului judeţean.

A pierdut sânge pentru că i-a fost tăiată o arteră

Ieri, pe patul de spital, poliţistul comunitar nu a putut vorbi prea mult, dar a menţionat că, probabil, cel care l-a tăiat peste faţă, ar fi putut să creadă că revenirea sa în discotecă poate fi urmată de o răzbunare pentru palma dată peste cap verişorului poliţistului comunitar. Agresorul acestuia a fugit din discotecă imediat după producerea incidentului, fiind prins de oamenii legii în jurul prânzului. Acesta a venit de la Peştişani cu o maşină din care a coborât la intrarea în municipiu, şoferul autoturismului respectiv fiind depistat la un filtru ca aflându-se la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Alin Sorin Gheaţă are 28 de ani şi este anchetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de violenţă, care se sancţionează cu amendă sau cel mult trei luni de puşcărie.

Tudor vrea legi mai dure

Şeful poliţistului comunitar, Ion Tudor, spune că agresorul a fost amendat de subalternii săi, în urmă cu o săptămână, pentru un scandal produs în Târgu Jiu, acesta fiind cunoscut oamenilor care asigură ordinea publică pentru antecedente de aceeaşi natură. De asemenea, un frate al acestuia a fost implicat acum doi ani într-o crimă din municipiu. "Din păcate, un om a ajuns la spital pentru că legea în România nu-i apără pe cei puşi să-i apere pe cetăţeni. Politicienii, parlamentari sau din Guvern, ar trebui să lase şcolile de vară la care merg în această perioadă şi să se gândească la cum s-ar simţi dacă un copil sau nepot de-al lor ar veni de la discotecă tăiat aşa cum este poliţistul comunitar. Legea cred că e prea blândă pentru astfel de situaţii şi de asta sunt posibile şi asemenea fapte. Agresorul colegului nostru face parte dintr-o gaşcă certată cu legea, el a fost amendat de Poliţia Comunitară nu mai târziu de săptămâna trecută, pentru un scandal făcut în partea de nord a oraşului, iar acum s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Fiind liber după acest incident nu cred că se va potoli, mai ales că legea nu înseamnă foarte mult pentru el", spune Tudor, supărat că tânărul suspectat de producerea agresiunii nu a ajuns măcar pentru o noapte în spatele gratiilor şi asta nu din cauza poliţiştilor gorjeni, ci a legislaţiei româneşti.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: