Poliţist împuşcat mortal în judeţul Timiş

Un polițist de doar 43 de ani a murit duminică în timpul serviciului, fiind împușcat în gât. Acesta era într-un dispozitiv de filtru rutier și a fost informat că trebuie să identifice și oprească un autoturism cu număr de înmatriculare de Vrancea, în care se afla o persoană urmărită internațional.

Mașina a fost oprită în localitatea Recaș și, în momentul când polițistul s-a apropiat de autoturism, a fost împuscat în gât, de o persoană încă neidentificată, din interior.

Colegii au solicitat de urgență o ambulanță pentru acordarea primului ajutor, dar cu toate eforturile depuse, polițistul și-a pierdut viața. Suspectul nu a fost încă prins. Potrivit unor surse, cel care ar fi tras focul de armă ar fi fugit în cele din urmă pe jos şi încearcă să se ascundă. Zeci de mascaţi au fost mobilizaţi pe raza localităţii Izvin pentru a-l captura pe atacator.

update: În mașina atacatorului erau două persoane. Mașina dată în urmărire are numărul VN 11 WMG, fiind marca Volkswagen. Se pare că aceștia au încercat să fure o altă mașină sub amenințarea armei. Revenim cu detalii.

update1: Suspect de crimă este Lepa Ionel Marcel, care are 48 de ani și este din Lugoj. Acesta a fost condamnat anul trecut la 4 ani, 8 luni și 1486 zile închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de tentavivă la tâlhărie.


 update 2: Asupra agresorului au fost trase trei focuri de armă, atacatorul, care nu a fost prins, fiind în continuare înarmat, a anunţat adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, Florian Dragnea. 

Oficialul a explicat în detaliu cronologia momentelor anterioare şi ulterioare uciderii poliţistului. Astfel, pe fondul unor informaţii punctuale o patrulă de poliţie formată din patru poliţişti s-a deplasat la locul unde se indicase că ar putea fi găsit Marcel Lepa, condamnat pentru tâlhărie. Doi dintre cei patru poliţişti au ocolit casa cu pricina pentru a asigura perimetrul şi pentru a preveni fuga prin spatele casei.

Dragnea a explicat că atunci când bărbatul a ieşit din casă, a început să execute focuri de armă nimerindu-l astfel de poliţist. Apoi recidivistul ar fi fugit câteva sute de metri şi a intrat într-un alt imobil. Acolo ar fi ameninţat locatarii pentru a îi da cheile unei maşini cu care apoi a încercat să fugă.

La acest moment, spune Dragnea, unul dintre ofiţerii Serviciului urmăriri a executat trei focuri de armă către maşina în care se afla agresorul, iar acesta a fost rănit, cel mai probabil în zona umărului.

Bărbatul a părăsit vehiculul şi a fugit pe jos în zona de vegetaţie a localităţii unde s-ar ascunde şi în prezent.

Vizualizări: 4,811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: