Polițist pălmuit. „Ce cauți, bă, la mine în curte?”

Un agent de poliție de la Cărbunești a fost agresat în timpul unei intervenții pentru aplanarea unui conflict. Fapta s-a petrecut în urmă cu patru luni, agresorul fiind condamnat zilele trecute pentru ultraj.

În seara zilei de 9 august, lucrătorii Poliției orașului Tg-Cărbunești au fost sesizați, prin 112, de către un bărbat din localitate care a anunțat că fiul său este băut și l-a amenințat că îl omoară. De teamă, bărbatul s-a închis în dormitor, dar fiul nu s-a potolit și a spart geamul de la ușă. „În seara asta te omor!”, i-a strigat tatălui care, speriat, a cerut intervenția poliției.

Ajunși la fața locului, oamenii legii i-au cerut agresorului (39 ani) să iasă din casă pentru a putea discuta.

„După mai multe apelări, acesta iese pe scara imobilului, fiind îmbrăcat doar cu un prosop pe care îl purta în jurul taliei și are un comportament recalcitrant, întrebându-l pe lucrătorul de poliție «Ce cauți, bă, la mine în curte?», după care, în mod intempestiv și surprinzător, își aruncă prosopul și îl lovește puternic pe polițist cu palma dreaptă peste obrazul stâng. Din cauza loviturii, camera video din dotarea agentului de poliție, pe care o purta aplicată pe bluzonul de serviciu, s-a desprins și a căzut, dar această cameră a reținut prin filmare video toate momentele incidentului”, potrivit instanței.

Agresorul a fost imobilizat, încătușat și dus la secția de poliție. La audieri, tatăl inculpatului a declarat că fiul său obișnuiește să consume băuturi alcoolice și că se teme de el. În urmă cu un an, propriul său copil l-a bătut, l-a lovit cu capul de gresie și i-a dislocat umărul drept, rămânând de atunci cu hemipareză pe partea stângă în urma loviturilor primite.

Cu toate astea, bătrânul nu l-a dat pe mâna poliției, recunoscând că ani i-a făcut fiului contract de întreținere pentru casă, el rămânând să locuiască în imobil pe parcursul vieții.

Și după acest nou incident, bărbatul și-a retras plângerea. Nici polițistul nu s-a constituit parte civilă, fiind ulterior despăgubit de către agresor.

Individul s-a ales însă cu o condamnare pentru ultraj, de 6 luni de închisoare care a fost suspendată pe un termen de supraveghere de 2 ani. În acest timp, bărbatul este obligat să urmeze un curs de calificare profesională și să muncească 60 de zile în folosul comunității.
Sentința Judecătoriei Tg-Cărbunești din 2 decembrie nu este definitivă.

Vizualizări: 17,764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: