Polițist premiat pentru că a refuzat să ia mită

Un agent de poliție din cadrul Poliției Orașului Novaci a fost recompensat marți de comisar șef Vasile Armașu, Director al Direcției de Ordine Publică din IGPR, cu un Certificat de apreciere. Polițistul Petre Costel Calotescu a sesizat la jumătatea lunii ianuarie organele competente cu privire la faptul că o persoană i-ar fi oferit o sumă de bani, pentru a nu dispune măsurile legale împotriva sa.

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție au prins în flagrant cele două persoane în timp ce ofereau cu titlu de mită agentului de poliție suma de 200 euro, pentru ca unuia dintre ei să nu-i fie întocmit dosar penal, după ce a fost depistat, în aceeași zi, în două rânduri, pe tronsoane de drum diferite, conducând sub influența băuturilor alcoolice.

Cei doi sunt unchi și nepot, nepotul fiind cel care a încălcat legislația rutieră. "În fapt, sâmbătă, 11 ianuarie 2020, agenții de poliție din cadrul Secției nr. 9 de poliție rurală Novaci l-au depistat pe bărbat conducând pe drumurile publice un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat la ora 04,25 și, 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat la ora 07,21, astfel că i s-au întocmit dosare penale", a explicat DGA Gorj la vremea respectivă.

Luni, 13 ianuarie 2020, fiind chemat pentru audieri la sediul poliției, șoferul a venit însoțit de unchiul său, persoană fără calitate specială, care a stăruit pe lângă lucrătorii de poliție să propună soluții favorabile în dosare, în schimbul unor foloase materiale.

În acest context, agentul de poliție a formulat denunț la DGA - Serviciul Județean Anticorupție Gorj, sens în care a fost constituită echipa operativă de prindere în flagrant, cei doi surprinși în flagrant în timp ce ofereau cu titlu de mită agentului de poliție suma de 200 euro. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 4,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: