A vrut să facă 2.000 de lei cu şapte gloanţe

O femeie de 63 de ani din Băleşti a trăit ieri aventura vieţii ei. A găsit câteva gloanţe în două lemne abandonate la marginea drumului şi a crezut că poate face bani cu asta. A mers la un post local de televiziune şi a cerut 2.000 de lei ca să povestească întâmplarea. Nu a primit nimic şi a plecat cu gloanţele în plasă, pe centru, tot cu gândul de a face bani. Poliţia a fost anunţată, iar femeia s-a ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Femeia din Băleşti a ajuns la Gorj TV cu şapte gloanţe învelite într-un ziar. Le-a arătat ziariştilor şi a spus că, în schimbul a două mii de lei, le spune de unde le are. Cum o astfel de practică nu există în presa locală, femeia a plecat dezamăgită, spunând că va merge în altă parte pentru a face rost de bani. Chiar în faţa prefecturii a fost oprită de un poliţist, care i-a cerut să meargă la sediul IPJ Gorj.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a fost sesizat cu privire la faptul că o femeie s-a prezentat la un post local de televiziune declarând că deţine asupra sa mai multe cartuşe pe care le-ar fi găsit într-o grămadă de lemne pe raza satului Tămăşeştii de Sus, comuna Băleşti, solicitând o sumă de bani în schimbul acordării unui interviu. Poliţiştii Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat persoana respectivă, care deţinea fără drept şapte cartuşe letale de tir sportiv. Muniţia a fost ridicată în vederea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Romina Dochian.

Gloanţele puteau ajunge în sobă

După ce a dat declaraţii la Inspectoratul de Poliţie Gorj, femeia de 63 de ani a fost dusă la reconstituire. Aceasta a povestit că a găsit gloanţele în interiorul unor lemne pe care le-a luat din apropierea casei şi pe care a vrut iniţial să le bage în sobă. Pentru că erau de mari dimensiuni a luat securea să le spargă şi aşa a descoperit cartuşele din interior.

Soţul femeii spune că a fost la un pas de tragedie: „Femeia a luat patru lemne, dar în două au fost gloanţele. Pentru că erau prea groase, am zis să le spargem şi atunci am văzut. Putea să fie o tragedie dacă nu le vedeam, că voiam să le punem pe foc, că fierbeam la roşii”.

Vecinii spun că lemnele erau abandonate de astă-toamnă. „Eu, ce nu-mi aparţine, nu pun mâna. Dar vecina a văzut lemnele, că erau de astă-toamnă şi tot zicea că nu le vrea nimeni. Acum le-a luat şi a găsit gloanţele alea”, a spus vecina.

În cauză a fost constituit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor de fapt.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: