Polițiști condamnați după mușamalizarea unui accident

Doi din cei patru inculpați trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au fost găsiți vinovați de către magistrați pentru mușamalizarea unui accident produs acum doi ani în centrul orașului. Cei condamnați acum cu suspendare sunt polițiști, oamenii legii fiind fin și naș, de aici și explicația pentru încercarea de a închide ochii la cele întâmplate în stradă.

Ionuț Marian Vârjan este cel care mai întâi a băut într-un club din zona centrală, a avut o altercație cu agenții de pază ai localului, fiind dat afară de aceștia, după care, culmea, deși băuse, s-a urcat la volan. Nu a mers mult pentru că a intrat cu mașina chiar în autoturismul cu care mergeau și agenții firmei de pază. Ulterior a încercat să susțină că nu era el la volan, refuzând să sufle în fiolă sau să i se recolteze probe de sânge, fapte pe care acum le-a recunoscut și pentru care a primit o condamnare de un an cu suspendare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de doi ani.

Pe parcursul celor doi ani, dacă sentința rămâne definitivă, agentul trebuie să presteze muncă în folosul comunității, judecătorii formulând o listă lungă cu muncile în care ar trebui acesta să se implice. „Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Vîrjan Ionuţ Marian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare la una din următoarele două instituții publice: Primăria Municipiului Tg.Jiu, județul Gorj, ori la D.J.A.S.P.C Gorj, județul Gorj la: - activităţi de strângere a deşeurilor din zonele situate de-a lungul şoselelor, apelor curgătoare, pădurilor şi altor spaţii aparţinând domeniului public; - activităţi de plantări şi reîmpăduriri ale terenurilor aflate în domeniul public; - activităţi de extindere a sistemelor de irigaţii şi drenaj; - activităţi de deszăpezire a spaţiilor publice, în situaţia unor ninsori abundente; - activităţi de igienizare organizate de autorităţile publice centrale şi locale în instituţii de stat, în funcţie de calificările persoanei condamnate, instituția urmând a fi stabilită de consilierul de probațiune din cadrul serviciului de probațiune Gorj, în urma evaluării inițiale a inculpatului Vîrjan Ionuţ Marian”, a hotărât instanța.

Nașul său, ofițerul Florin Grigore Nanu-Cziko, acuzat de favorizarea infractorului, pentru cum a condus ancheta, a primit și el o condamnare de un an, executarea fiind suspendată și înlocuită tot cu un termen de încercare de doi ani. În acest interval de timp el trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare, fiind obligat să anunțe nu doar sursele de venit pe care le are, ci și dacă pleacă de acasă mai mult de cinci zile sau își schimbă domiciliul.

Procesul a mai vizat alte două persoane, una fiind tot un agent al Poliției Rutiere, dar în cazul acestor inculpați instanța nu a găsit în dosar suficiente probe care să ducă la condamnarea lor. „Achită pe inculpatul Popescu Gabriel cu privire la infracţiunea de favorizarea făptuitorului. (…)Achită pe inculpata Luţă Elena Andrada cu privire la infracţiunea de favorizarea făptuitorului ”, a stabilit instanța.

Vizualizări: 3,657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: