Primarul Bârcă dă ANI în judecată. Câţi bani cere!

Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, a învins Agenţia Naţională de Integritate (ANI) după doi ani de procese. Acum Bârcă vrea să dea ANI în judecată şi să ceară daune morale, plus banii pe care i-a cheltuit cu avocaţii şi pe deplasări. Ion Bârcă vrea să ceară despăgubiri de peste 10.000 de lei. Primarul comunei Turburea spune că necazurile i s-au tras de la Dan Vâlceanu care l-a reclamat la ANI pe motivul că făcea parte din AGA Salubris Gilort.

Ion Bârcă spune că va da ANI în judecată pentru a recupera banii cheltuiţi în timpul proceselor. Ba mai mult, vrea să ceară liderilor PSD de la centru să desfiinţeze această instituţie. „Vreau să dau ANI în judecată pentru că m-au plimbat doi ani pe drumuri degeaba. Voi ajunge şi la preşedintele partidului, la domnul Dragnea, la Senat, la Camera Deputaţilor şi voi cere să fie schimbaţi toţi cei de la ANI sau în cel mai rău caz să fie desfiinţată instituţia. Sunt numai incompetenţi, care au servit interesele politice ale lui Băsescu, căţei care au făcut rău tuturor primarilor ca să ne pună căluşul în gură, lucru care nu s-a putut”, a declarat Ion Bârcă.

Primarul comunei Turburea spune că din banii pe care îi va primi de la ANI va cumpăra pachete cu alimente pentru localnici. „Mi-am făcut calculele şi am cheltuit peste 10.000 de lei. Dacă aş primi acei bani aş face pachete cu alimente pentru cetăţenii din comuna Turburea şi le-aş da la sfârşitul anului de sărbători. Oamenii au avut încredere în mine şi m-au votat, chiar dacă în campania electorală mulţi le spuneau că sunt incompatibil”, a spus Bârcă. Edilul local a primit şi neînceperea urmăririi penale la mai multe dosare. „Spuneau şi că am şapte dosare penale, dar le transmit acum şi la prieteni şi la duşmanii mei că am primit neînceperea urmăririi penale şi acolo pentru că s-a dovedit că sunt numai minciuni. Chiar în urmă cu câteva zile am primit şi hârtia de la procuratură cu neînceperea urmăriri penale. Am avut o săptămâna grea, dar Dumnezeu a fost alături de mine”, a declarat Bârcă.

VINOVAT

Ion Bârcă susţine că vinovat de toate necazurile sale a fost Dan Vâlceanu, care i-a făcut fel şi fel de reclamaţii. „Lui Dan Vâlceanu îi mulţumesc pentru sesizarea pe care a făcut la ANI şi mă rog la Dumnezeu să se simtă de sărbătorile acestea, aşa cum m-am simţit eu în faţa instanţei. În politică nu se fac reclamaţii, nu e normal să vrei să excluzi pe cineva prin reclamaţii mincinoase. Am vrut să fac lucruri bune, dar am ajuns să fiu purtat prin tribunale. Am semnat nişte acte constitutive pentru nişte societăţi comerciale care să colecteze gunoiul menajer”, a declarat Ion Bârcă.

Vizualizări: 449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: