Proxeneți condamnați la închisoare

Verdict al magistraților gorjeni într-un dosar în care patru indivizi au fost acuzați de proxenetism de către procurorii DIICOT Târgu Jiu. Suspecţii racolau tinere din județ, inclusiv minore, pe care le obligau apoi să se prostitueze la un club din municipiu, dar și în alte locații din țară sau străinătate.

Bogdan Gheorghe Șalapa este considerat liderul grupării, el primind mai multe condamnări în acest dosar, în cele din urmă toate fiind contopite într-una singură, lista capetelor de acuzare fiind una destul de lungă. „Condamnă inculpatul Şalapa Bogdan Gheorghe la 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. (…) la 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de persoane (faţă de persoana vătămată Brujean Claudia Ramona). (…) la 3 ani și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de persoane (faţă de persoana vătămată Drinceanu Vetuța Adriana). ... la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de proxenetism. (…) la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de spălare a banilor. (…) la 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. (…) la 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. (…) Contopește pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 4 ani închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 6 luni închisoare”, a decis instanța.

Un coleg de dosar de-al acestuia, Dumitru Florin Nimară, a recunoscut faptele de care a fost acuzat și, ca urmare, a primit o condamnare de 1 an pentru aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat. O altă pedeapsă dispusă față de acesta a fost de 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, alți doi ani închisoare fiind dispuși pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Tot doi ani au fost dați și pentru șantaj, după contopire acesta rămânând cu 4 ani și 2 luni, pedeapsa fiind cu executare.

Un alt inculpat din dosar, Ion Claudiu Cartianu, și-a recunoscut și el faptele comise în urmă cu un deceniu, mai ales că a mai avut probleme penale în trecut, acum el declarând în fața instanței că dorește să își refacă viața. Îi va fi însă cam greu pentru că a primit o condamnare de 8 ani și 6 luni cu executare. Pedeapsa cea mai mică i-a fost aplicată lui Stelian Șalapa, el fiind condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare. La finalul procesului acesta ar putea rămâne fără una dintre mașinile sale, instanţa prelungind acum sechestrul asigurator asupra unei limuzine Lincoln, aflată deja în parcul auto al IPJ Gorj.

CONFISCĂRI

De la inculpații Bogdan Gheorghe Șalapa și Ion Claudiu Cartianu instanța a dispus confiscarea sumelor de 40.000 de euro, respectiv, 30.000 de lei, bani proveniți din proxenetism. Instanța a mai dispus ca inculpații să plătească cheltuieli judiciare către stat cuprinse între 25.000 și 30.000 de lei, doar Stelian Șalapa având de achitat o sumă mai mică, de 1000 de lei.

Vizualizări: 3,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: