Poliţiştii criminali din Stoina vor mai puţină puşcărie

Noi demersuri au fost inițiate în justiție de cei doi agenți ai IPJ Gorj care în toamna lui 2015 au fost condamnați definitiv la închisoare cu executare pentru că înainte cu mai mulți ani omorâseră în bătaie un localnic din Stoina pe care îl „anchetaseră” o noapte întreagă în sediul poliției din localitate. Cosmin Constantin Militaru și Eugen Bogdan Papuzu au primit pedepse de câte 14 și, respectiv, 13 ani cu executare, luna trecută ei inițiind un demers în instanță în speranța că vor convinge magistrații să le micșoreze sentințele.

 Militaru a avut surpriza ca încă de la primul termen judecătorii de la Tribunalul Caraș Severin, care a fost instanță de fond în judecarea dosarului de omor, să îi respingă solicitarea. Mai mult, condamnatul a fost obligat și să plătească 310 lei cheltuieli de judecată, verdictul nefiind unul final. Cererea sa a ajuns acum la Curtea de Apel Timiș, instanță care le-a majorat celor doi pedepsele pe care le contestă acum. Fostul agent are termen spre sfârșitul lunii viitoare, șansele să îi fie însă aprobată solicitarea fiind destul de reduse.

Celălalt condamnat, Papuzu, are parte de un proces un pic mai lung la Caraș-Severin, instanța stabilind pentru el un termen de judecată tocmai pentru mijlocul lunii martie. La termenele de până acum acesta a lipsit, acum el comunicând judecătorilor că va fi reprezentat de către tatăl său în proces, Papuzu urmând să nu mai fie plimbat de la Penitenciarul Craiova la Reșița la fiecare termen. „Amână judecata la data de 13 martie 2017, pentru când se va solicita dosarul de fond Curţii de Apel Timişoara. Se constată că revizuentul condamnat Papuzu Bogdan Eugen a solicitat judecarea în lipsă, sens în care acesta nu va mai fi citat din Penitenciarul Craiova”, a stabilit instanța.

Militaru și Papuzu au fost încarcerați imediat după ce au fost condamnați la pedepse cu executare pentru acuzația de omor, în cursul anului trecut ei cerând judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție să le admită un recurs în casație. Ambii au invocat un text de lege ca fiind neconstituțional și în baza căruia a fost pronunțat verdictul împotriva lor, judecătorii stabilind însă că nu se impune sesizarea Curții Constituționale cu privire la cele invocate de inculpați. Ca urmare, cei doi au rămas cu pedepsele primite la Reșița și Timișoara, acum ei încercând din nou să convingă judecătorii că nu se impun pedepse atât de mari pentru faptele de care au fost acuzați.

Cei doi agenți au trebuit să cerceteze o intrare prin efracție într-un bar din Stoina a unui localnic, omul fiind, de fapt, uitat în cârciumă de către angajații localului după închiderea programului. Bărbatul a fost dus la sediul Poliției Stoina și bătut preț de câteva ore pentru a recunoaște că era în cârciumă pentru a comite un furt, în noaptea respectivă unul dintre polițiști sărbătorindu-și ziua de naștere, ancheta stricându-i petrecerea. „Cercetările” cu bocancul și bastonul au durat până în zorii zilei, când agenții și-au dat seama că l-au confundat pe cel bătut cu un alt localnic, cunoscut cu probleme în cazier. Papuzu și Militaru au dus victima cu mașina Poliției până la domiciliul unei rude, ulterior bărbatul pierzându-și viața.

Vizualizări: 10,787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: