Primarul din Bumbeşti Pițic, audiat la DNA. Motivul!

Michy Nioață, primarul comunei Bumbești Pițic, a dat joi, 26 ianuarie, declaraţii la Direcția Națională Anticorupție Craiova. Acesta a fost audiat ca martor într-un dosar care privește accesarea de fonduri europene de către fiica sa. Sunt localnici care spun că aceasta ar fi împrumutat animale de la oamenii din comună, în vederea obținerii banilor, după care le-a înapoiat. Primarul spune că totul s-a desfășurat legal și crede că adversarii săi politici l-au reclamat.

 Primarul Michy Nioață spune că a fost chemat la DNA Craiova în calitate de martor și că audierea a avut loc într-un dosar care face referire la un proiect al fiicei sale, prin care a obținut bani europeni. "M-au chemat acolo ca martor într-un dosar cu fie-mea, care a accesat niște foduri europene, în 2012. Nu știu amănunte, care-i cauza. Fiind fiică, oi fi ajutat-o și eu. A obținut pentru creșterea de animale 15.000 de euro sau 40.000 de euro. Crește bovine, era atunci cu 15 vaci. Le are, anul acesta se termină proiectul. Se poate vedea la Direcția Sanitar-Veterinară", a declarat Michy Nioață.

Primarul a explicat și posibila legătura pe care o are în această speță. A spus că la un moment dat fiica sa i-a făcut procură pentru a merge pe la instituţii, pentru avize, în numele său. A mai spus că au mai fost citaţi şi alţi cetăţeni la DNA în acest dosar, dar nu a ştiut să spună dacă au și mers la audieri. 

Conform unui localnic, familia primarului a folosit animale împrumutate de la vecini pentru a obţine finanţare europeană, pe care după obținerea fondurilor le-a înapoiat. Michy Nioață a spus însă că animalele sunt încă în gospodăria fiicei sale. "Dar din 2012 mă cheamă acum? Acestea sunt urmările campaniei din vară, zic eu. Doar n-am accesat eu fonduri, n-am făcut nimic. Animele sunt, terenurile sunt. Animalele le-a cumpărat, sunt documente prin notariat. Au fost controale și de la Târgu Jiu, Craiova, București. A fost apoi pe eșantioane verificare de la București, acum 2 ani. Eu bănuiesc că e vorba de o reclamaţie. Altfel, n-are ce să fie", a mai spus primarul din Bumbești Pițic. Michy Nioață a spus că fiica sa nu a fost chemată până acum la DNA Craiova.

Vizualizări: 1,387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: