Fost ministru din Gorj, în scandal cu șefa DNA

Fostul ministru al apărării, gorjeanul Corneliu Dobrițoiu, este din nou în conflict cu șefa Direcției Naționale Anticorupție după ce a dezvăluit într-o emisiune televizată despre un telefon pe care l-ar fi primit de la Laura Codruța Kovesi. Dobrițoiu a fost trimis în judecată de DNA și condamnat la un an cu suspendare în dosarul „Case pentru generali”, dosar în care și alți generali de armată cu origini din Gorj au fost inculpați și condamnați de instanțele de judecată. Într-o dezbatere la RTV, televiziunea lui Sebastian Ghiță, Dobrițoiu a vorbit despre nemulțumirea pe care o avea Kovesi după ce în presă apăruseră informații cu privire la faptul că fusese avansată la un grad superior în armată fără ca să fi știut despre acest lucru.

„Doamna Kovesi a fost avansată. A primit gradul de locotenent colonel în rezervă. Când a apărut public că a beneficiat, m-a sunat pe telefonul operativ şi mi-a spus că nu a ştiut acest lucru şi că să se rezolve cât mai repede. A folosit termeni imperativi că mă trimite în judecată. I-am recomandat că dacă e supărată, să îl dea în judecată pe cel care a ridicat-o în grad. Dumneaei a acceptat să fie gradată ilegal pentru că nu l-a dat în judecată pe acel om care a ridicat-o în grad. Am luat în serios ameninţarea doamnei Kovesi. Am făcut plângere penală împotriva lui Gabriel Oprea, cel care a ridicat-o în grad, dar a fost clasată", a declarat Dobriţoiu la emisiunea care l-a avut ca moderator pe Victor Ciutacu.

DNA a reacționat în urma declarațiilor respective și a negat adevărul acestora, susținând chiar că sunt „absurde”. „Afirmațiile au fost făcute de fostul ministru Corneliu Dobrițoiu care, în cursul anului 2013, a fost inculpat și trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior, în anul 2016 a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru infracțiunile de participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice și participație improprie la infracțiunea de fals intelectual. Afirmațiile respective sunt neadevărate, ofensatoare și absurde”, arată DNA. 

Vizualizări: 912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: