Potârcă are dreptul la „salariu” în pușcărie!

Agenția Națională de Administrare Fiscală a inițiat anul trecut procedurile de executare silită în cazul lui Constantin Ninel Potârcă, acesta trezindu-se că nu primea nici un ban ce îi era trimis pentru a supraviețui în spatele gratiilor. Demersul Fiscului a fost început în vară, fostul candidat la Președinția României contestându-l la scurt timp. Acum Potârcă a obținut din partea judecătorilor o sentință care îi permite să aibă lunar dreptul la o sumă minimă cu care să își asigure existența în Penitenciar, ceea ce depășește „salariul” decis de instanță urmând să fie confiscat de Fisc, așa cum se întâmpla până acum.

„Anulează în parte formele de executare din cadrul dosarului cu nr. 2413276/21.06.2016, respectiv înfiinţarea popririi asupra contului contestatorului, cu respectarea unei sume minime lunare de 800 lei. Constată că peste suma de 800 lei/lunar, poprirea este întemeiată pentru recuperarea debitelor reţinute în sarcina contestatorului. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a decis Judecătoria Târgu Jiu, verdictul nefiind definitiv. „Nu este o sentință finală, dar pentru mine e un pas înainte și cred că decizia va rămâne în această formă în cele din urmă. Mie mi se luau toți banii pe care trebuia să îi primesc și eu de acasă ca să îmi pot cumpăra cele necesare în Penitenciar. Toată lumea vorbește de condițiile din pușcării, dar nu amintește și de prețurile care sunt de trei ori mai mari decât cele din magazinele din oraș. Cu ce bani să te duci să cumperi ceva de la un asemenea magazin, la asemenea prețuri, dacă mie mi se luau toți banii? Acum instanța a stabilit o sumă minimă la care am și eu dreptul”, a explicat Potârcă.

”Obama” de Meteor execută în Penitenciar o pedeapsă de 8 ani și șase luni după ce a fost condamnat definitiv pentru acuzații de evaziune fiscală și dare de mită. (G.I.)

Vizualizări: 589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: