Polițiștii jucau fotbal, consilierul "fura" motoarele. "Am dat o mie de euro primarului"

Consilierul local din Drăguțești, Ion Bârsanu, a făcut primele declarații după ce a fost eliberat din arestul de 24 de ore. Alesul este acuzat de furt și a fost plasat sub control judiciar pentru următoarele două luni. Bârsanu a povestit și cum a dezmembrat motoarele ambulanțelor din curtea primăriei. I-au trebuit câteva zile să facă asta și le-a ridicat chiar într-o zi liberă, în care câțiva polițiști jucau fotbal în sala de sport din curtea primăriei. Mai mult, consilierul local susține că le-a și plătit.

Ion Bârsanu a povestit, la Tele3, cum a ajuns să ia motoarele celor două ambulanțe donate primăriei. Ca să nu ajungă la fier vechi, i-a spus primarului că vrea să le cumpere încă de acum doi ani: „În 2017, m-am uitat, ambulanțele erau făcute praf, descompletate. Cam în jur de 25% erau luate. La o ședință de Consiliu, am discutat și cu domnii consilieri, și cu domnul primar: Ce faceți cu ambulanțele, că e păcat de ele? “Tată, lasă că vedem cu ele, măcar să le valorificăm, că au început să fure”. I-am spus că avem camere. Zicea să găsească o modalitate să le valorifice la fier vechi”.

“Domnii de la Poliție jucau fotbal la noi când am dezmembrat motoarele”

Consilierul local a și explicat de ce avea nevoie de piese. Neagă că ar fi furat motoarele. Susține că totul s-a făcut cu știința și aprobarea edilului Ion Popescu și, în plus, i-ar fi dat și bani primarului. „Eu, având acasă, o autoutilitară, m-am sfătuit că dacă e o destinație de fier vechi, mi-ar trebui mie motoarele ca piese de schimb la autoutilitara mea. Erau motoare clasice. I-am zis că aș fi interesat de motoare. Mi-a spus: „Da, da, nu se pune problema!” La două-trei săptămâni, mi-a spus: „Da, nea Nelu, poți să vii să iei motoarele! Nu se pune problema”. Așa am făcut. Aproape de septembrie 2017. Am luat un prieten, m-a ajutat să le dezmembrez. Un motor are aproape 400 de kilograme. N-am dezmembrat noaptea, era zi, lumea m-a văzut. Domnul primar a fost de față. Domnii de la Poliție jucau fotbal la noi, la sala de sport și toată lumea m-a văzut când am dezmembrat motoarele. Asta ca să vedeți cum le-am „furat”. Greșeala mea a fost că nu am făcut un document când le-am primit. I-am dat câte 500 de euro de motor domnului primar”, a mai spus Ion Bârsanu, la Tele3.

Primarul vrea la detectorul de minciuni

În replică, primarul Ion Popescu a negat că ar fi luat vreun ban de la colegul său din Consiliul Local și a declarat că e dispus să fie pus și la detectorul de minciuni ca să demonstreze că spune adevărul: „Eu cred că, pentru aceste declarații, va sta mult la aer condiționat. Am cerut detectorul de minciuni. Nu am știut de aceste motoare până la momentul dispariției”.

Vizualizări: 3,745

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: