Poliţiştii locali primesc norma de hrană sub formă de alocaţie

Poliţiştii locali din Târgu Jiu primesc anul acesta norma de hrană. Consilierii locali au avizat acordarea normei de hrană poliţiştilor locali sub formă de alocaţie valorică în bani, diferenţiată pe categorii de personal. Cuantumul poate ajunge şi la 26 de lei pe zi pentru poliţiştii care lucrează în ture. Anul trecut poliţiştii locali rămas fără acest drept după un control al Curţii de Conturi.

Conform hotărârii avizate de consilierii municipali din Târgu Jiu, poliţiştii locali beneficiază începând cu 2015 de normă de hrană pentru fiecare zi lucrată sub formă de alocaţie valorică în bani, neimpozabilă, diferenţiată astfel: 24 lei/zi efectiv lucrată/poliţist local, la care se adaugă suplimentul de 2 lei/zi pentru cei care lucrează în ture sau 18 lei/zi efectiv lucrată la toate celelalte categorii de personal din cadrul instituţiei.

Conform acestei hotărâri, contribuţia din bugetul local al municipiului Târgu Jiu pentru asigurarea hranei poliţiştilor locali va fi de 50% iar cealaltă parte va fi asigurată din veniturile proprii ale Poliţiei Locale.  Conform referatului ataşat proiectului de hotărâre, acordarea contribuţiei se va face în funcţie de limita bugetului aprobat. Tot în referatul semnat de directorul Poliţiei Locale, Florin Urdea şi directorul economic al primăriei, Narcisa Cristea, se arată că începând anul 2015 temeiul legal al aprobării acordării acestor drepturi îl constituie conţinutul art.35 din Legea poliţiei locale nr.155/2010, cu modificările ulterioare şi completările ulterioare.

În vara anului trecut poliţiştii locali din Târgu Jiu au rămas fără norma de hrană în urma unui control efectuat de către Curtea de Conturi. Circa 140 de poliţişti locali au contestat în instanţă această decizie pentru a recupera drepturile pierdute. Sindicatul Poliţiştilor Locali este cel care a înaintat cererea în instanţă împotriva Poliţiei Locale şi a Consiliului Local. 

Vizualizări: 3,602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: