Vechiul cămin cultural din Leleşti intră în reabilitare

Compania Naţională de Investiţii a scos la licitaţie reabilitarea căminului cultural din Leleşti, o investiţie estimată la 1,8 milioane de lei. Primarul Marian Rotaru a spus că va face şi angajări la finalizarea lucrării.

Autorităţile locale din comuna Leleşti au semnat la sfârşitul anului trecut un proiect cu Ministerul Dezvoltării, care presupune construirea unui cămin cultural în satul Frăteşti, investiţie ce ajunge la o valoare de 1.800.000 lei. Lucrarea se va face prin Compania Naţională de Investiţii, în momentul acesta fiind la stadiul de licitaţie.

Căminul Cultural din satul Frăteşti nu a fost modernizat niciodată şi se află într-un stadiu avansat de degradare. Primarul localităţii, Marian Rotaru, a precizat ce lucrări vor fi realizate. „Vom avea cămin de Uniunea Europeană la Frăteşti. Acolo este aşezământul cultural al comunei. Va fi practic reconstruit cu tot ce înseamnă reabilitare, modernizare, extindere şi dotare cu sistem de sonorizare”, a declarat Marian Rotaru, primarul din Leleşti. Cât priveşte activitatea culturală, primarul spune că acolo se vor desfăşura zilele comunei, zilele persoanelor vârstnice şi tot ce înseamnă serbări şcolare. Rotaru a precizat că va fi nevoie şi de personal pentru acest obiectiv cultural. „După ce va fi gata vom vedea ce personal vom angaja, probabil personal pentru mentenanţă. Căminul va fi gata într-un an de zile şi sperăm ca în acest mod tinerii din comuna Leleşti să nu mai plece în alte comune ci din contră să atragem noi tinerii din alte localităţi”, a declarat Marian Rotaru, primarul din Leleşti.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: