Poliţiştii lui Tudor, şcoliţi cu bani grei...la Sadu

Poliţia Locală Târgu Jiu va plăti miliarde de lei vechi pentru şcolirea angajaţilor. Cursul de perfecţionare pentru fiecare poliţist local costă 20 de milioane de lei vechi. Poliţiştii locali vor putea face propuneri pentru luarea de puncte şi vor aplica amenzi drastice şoferilor indisciplinaţi. Acest lucru va fi posibil şi datorită unor protocoale încheiate, de curând, cu Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto şi cu Poliţia Rutieră.

Poliţiştii locali din Târgu Jiu au început cursurile de pregătire la Jandarmeria  de la Sadu. Pentru prima serie formată din 10 cursanţi Poliţia Locală va plăti aproximativ 200 de milioane de lei vechi. “Cursurile se efectuează la Jandarmeria de la Sadu şi se derulează pe o perioadă de câte trei luni, pentru fiecare serie. Cursurile sunt suportate de către instituţie, valoarea unui curs fiind de 20 de milioane de lei vechi/persoană. Orele vor fi predate de către cadrele de la Compartimentul perfecţionare şi vor cuprinde atât legislaţie cât şi practică. Pe parcursul a cinci ani este obligatoriu ca toţi poliţiştii locali să urmeze cursuri de perfecţionare atât pe linie de siguranţă rutieră cât şi pe linie de ordine publică”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale Târgu Jiu.

Poliţiştii locali, ajutaţi de protocoale

Poliţia Locală Târgu Jiu a încheiat un protocol cu Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto, în urma căruia identificarea autoturismelor parcate neregulamentar se va face în maxim cinci minute. Astfel, amenzile vor putea fi aplicate într-un timp record, poliţiştii locali reuşind să lipească autocolantele pe parbrize până la venirea şoferilor. Indiferent cine va conduce autoturismul respectiv, amenda va fi suportată de către proprietar. “În maxim cinci minute angajaţii Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto vor identifica autoturismul, iar autocolantul va putea fi aplicat mai repede pe parbriz. Va fi sancţionat proprietarul maşinii, iar în cazul în care maşina era condusă de o altă persoană, aceasta va putea fi acţionată în instanţă pentru recuperarea amenzii”, a mai precizat Ion Tudor. În perioada imediat următoare, Poliţia Locală va încheia un protocol şi cu Poliţia Rutieră în vederea preluării amenzilor. “Vom lucra la rece şi vom prelua amenzile de la ei. Poliţiştii Locali au dreptul de a le cere actele de identificare ale conducătorilor auto. În cazul în care şoferii vor părea suspecţi, la prima vedere, poliţiştii locali vor putea să ceară verificarea permiselor de conducere. De asemenea, ei vor putea face propuneri pentru luarea punctelor”, a declarat şeful Poliţiei Locale.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: