Poliţiştii rutieri au dat peste mulţi petrecăreţi în weekend

Poliţiştii rutieri au depistat 6 persoane care au pus în pericol circulaţia pe drumurile publice, întrucât au fost depistate în timp ce conduceau autovehiculele aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice sau fără a poseda permis de conducere. Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

Vineri după-amiaza, la ora 15:10, un echipaj al Secţiei 6 Poliţie Rurală Tg. Cărbuneşti care acţiona pe DN 67 B Licurici,  l-a depistat în trafic pe A.D., de 59 ani, din comuna Licurici, judeţul Gorj, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Orăşenesc Tg. Cărbuneşti în vederea recoltării de probe biologice.

Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării şi au întocmit pe numele său, dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică peste limita legală.

În seara aceleiaşi zile, la ora 21:30, în timp ce acţionau pe DN 675 B Albeni, poliţişti ai Secţiei 6 Poliţie Rurală Tg. Cărbuneşti l-au depistat pe D.C., de 30 ani, din comuna Roşia de Amaradia, judeţul Gorj, conducând un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Orăşenesc Tg. Cărbuneşti în vederea recoltării de probe biologice.

Poliţiştii i-au reţinut lui D.C. permisul de conducere în vederea suspendării şi au întocmit pe numele său, dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii deconducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică peste limita legală.

În noaptea de 03.12.2011, ora 00:30, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Tg. Cărbuneşti l-au depistat pe P.G., de 27 ani, din comuna Livezi, judeţul Vîlcea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 B, în localitatea Negreni, fără a poseda permis de conducere. Testat cu aparatul etilotest, P.G. a prezentat având o concentraţie de 0,60 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

 P.G. a fost condus la Spitalul Orăşenesc Tg. Cărbuneşti în vederea recoltării de probe biologice. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi care prezintă o concentraţie alcoolică peste limita legală.

De precizat că, în momentul identificării, în autoturism se afla ca pasager şi proprietarul autovehiculului, L.C., de 36 ani, din comuna Livezi, judeţul Vîlcea. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că L.C. îi încredinţase autoturismul lui P.G., deşi cunoştea că acesta din urmă nu posedă permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi pe numele lui L.C., acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încredinţare cu ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducere pe drumurile publice,unei persoane care nu posedă permis de conducere şi care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În seara zilei de 03.12.2011, ora 22:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Motru l-au depistat în trafic pe A.A., de 43 ani, din comuna Cătunele, judeţul Gorj. Acesta conducea un autoturism, pe DC 108 Lupoaia, având o concentraţie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Motru în vederea recoltării de probe biologice.

Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării şi au întocmit pe numele lui A.A., dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică peste limita legală.

În noaptea de 04.12.2011, orele 00:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Rovinari l-au depistat în trafic pe R.S., de 39 ani, din comuna Fărcăşeşti, judeţul Gorj. Acesta conducea un autoturism pe str. 22 Decembrie 1989 din oraşul Rovinari, având o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Orăşenesc Rovinari unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere, iar în prezent îl cercetează pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

În data de 04.12.2011, ora 04:30, poliţişti ai Secţiei 2 Poliţie Rurală Teleşti l-au depistat în trafic pe Ş.A., de 25 ani, din comuna Mătăsari, judeţul Gorj, în timp ce acesta conducea o autoutilitară pe DJ 673/A, în localitatea Strîmba-Vulcan, comuna Ciuperceni, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Din activităţile de cercetare efectuate s-a stabilit că S.D., de 29 ani, din aceeaşi localitate, i-a încredinţat autoutilitara lui Ş.A., deşi cunoştea că acesta nu posedă permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal, Ş.A. fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, iar S.D. pentru infracţiunea de încredinţare cu ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducere pe drumurile publice,unei persoane care nu posedă permis de conducere şi care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: