Poliţistul a refuzat mita, un tânăr riscă puşcăria

Un tânăr în vârstă de 22 de ani din Plopşoru riscă să ajungă după gratii după ce a încercat să mituiască un poliţist. El a oferit omului legii suma de 400 de lei pentru a nu fi tras la răspundere că a condus pe drumurile publice o motocicleta, deşi nu avea permis de conducere. Tânărul este urmărit penal pentru dare de mită, precum şi pentru conducerea pe drumurile publice a unei motociclete fără permis de conducere. Dacă va fi găsit vinovat ar putea sta între 6 luni şi 5 ani în închisoare.

N.I. în vârstă de 22 de ani a plecat luni după-amiază la o plimbare pe o  motocicletă neînmatriculată şi fără a avea permis de conducere. El a fost oprit însă în trafic de poliţişti. Pentru a scăpa basma curată a făcut repede rost de 400 de lei şi i-a oferit ofiţerului de poliţie. Omul legii a refuzat să primească mită, astfel că tânărul este acuzat acum nu doar de comiterea unor infracţiuni la legea circulaţiei, ci şi de dare de mită.

„Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie a efectuat un flagrant în care învinuitul a fost prins în timp ce oferea mită unui poliţist pentru ca acesta să nu ia măsurile legale pentru tragerea la răspundere penală a învinuitului pentru comiterea unor infracţiuni la legea circulaţiei pe drumurile publice. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăriri penale împotriva învinuitului pentru comiterea infracţiunii de dare de mită“, a precizat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Pedeapsa prevăzută pentru o astfel de faptă este închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: