Polonia cere despăgubiri de război

Polonia şi Germania ar trebui să poarte "discuţii serioase" pe tema despăgubirilor de după al Doilea Război Mondial, a declarat Witold Waszczykowski, ministrul de Externe de la Varşovia, după ce alţi oficiali polonezi au estimat că valoarea daunelor s-ar putea ridica la sute de miliarde de dolari.

"Ar trebui să ne aşezăm pentru discuţii serioase cu germanii şi împreună să ne gândim despre cum să gestionăm chestiunea" despăgubirilor", a declarat ministrul polonez, potrivit site-ului postului France 24.

Guvernul de la Varşovia îşi "pregăteşte" o poziţie oficială în legătură cu despăgubirile de după cel de-al Doilea Război Mondial, a adăugat Waszczykowski.

"Polonia a fost distrusă în timpul războiului, crime teribile au fost comise aici, şi nu am primit nicio compensaţie pentru asta", a mai declarat oficialul de la Varşovia.

 Jaroslaw Kaczynski, liderul formaţiunii de guvernământ Partidul Lege şi Justiţie, a acuzat Germania că nu-şi asumă în totalitatea responsabilitatea pentru devastarea Poloniei în timpul ultimei conflagraţii mondiale.

Vizualizări: 821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: