Polovragi: Pesta porcină anulează târgul de animale de Sfântul Ilie

Teama de pestă porcină a făcut autoritățile sanitar-veterinare din Gorj să nu aprobe desfășurarea târgului de animale, la Polovragi, de Sfântul Ilie. În localitate, are loc un bâlci de tradiție, Nedeea de Sfântul Ilie, și este prima dată când târgul de animale este anulat.

Pentru că pesta porcină a fost identificată din nou în localități din județe învecinate Gorjului, reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Gorj au decis să nu mai autorizeze niciun târg de animale în perioada următoare. Se regăsește în această situație și târgul organizat de foarte mulți ani înainte de Sfântul Ilie, la Polovragi.

„Singurul motiv real este faptul că s-a depistat, în județele limitrofe, pestă porcină. A dus la nivel național suspendarea activității unor astfel de târguri pentru a preîntâmpina răspândirea acestei epidemii. Am solicitat la DSV, DSP, ISU, IPJ Gorj, avize pentru funcționarea acestui bâlci. El este avizat să funcționeze. Direcția Sanitar Veterinară n-a mai emis aviz de această dată pentru că este cunoscută situația la nivel național privind pesta porcină și desfășurarea unor astfel târguri de animale. În consecință, târgul de animale nu se va desfășura. Niciodată nu a fost anulat târgul”, a explicat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Renumitul bâlci de Sfântul Ilie va avea loc. Autoritățile au obținut toate autorizațiile pentru acesta. Comercianții care vor să meargă la Polovragi vor plăti taxe mai mari decât anul trecut. „Începând cu data de 8 se pot depune cererile pentru închirierea spațiilor comerciale pentru cei care vin frecvent și începând cu data de 10, se vor da la liber, în ordinea sosirii solicitării. Anul trecut, a fost 350 de lei spațiul de 4 cu 4, anul acesta este 400 de lei la care se adaugă și o taxă de curent, de 50 de lei. La second, va fi taxa de 300 de lei, 10 pe 1”, a mai spus primarul.

Vizualizări: 2,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: