Poluare de la Complexul Energetic Rovinari?

Staţia care monitorizează calitatea aerului în zona Rovinari a înregistrat ieri valori de două ori mai mari decât limita admisă în ceea ce priveşte concentraţia de pulberi în atmosferă. Acest lucru a putut fi observat şi pe panoul din centrul Târgu-Jiului care a afişat cota de poluare maximă de 6, ceea ce înseamnă “FOARTE RĂU”.

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, Gheorghe Fometescu, instituţia pe care a conduce nu a fost informată de o eventuală poluare accidentală în zona Rovinari. “Eu am luat legătura cu cei de la Rovinari şi mi-au spus că la ei totul este în regulă. Oricum, noi am trimis acolo o echipă de cinci specialişti care, împreună cu cei de la Garda de Mediu, vor efectua măsurători în zona respectivă. Dacă se va constata că unul dintre agenţii economici din zonă este vinovat de poluare acesta va fi sancţionat. O eventuală poluare ar putea fi produsă de la depozitul de zgură sau de lucrările care se efectuează la drumul european dar până când specialiştii noştri nu vor vedea despre ce este vorba nu pot spune nimic sigur”, a declarat Gheorghe Fometescu.

Eroare de măsurare?

Potrivit acestuia, indicatorii înregistraţi de staţia de monitorizare potrivit cărora s-ar depăşi cotele de atenţie ar putea fi generate şi de o eroare de măsurare. “Am luat legătura şi cu cei care au montat staţia şi vom vedea despre ce este vorba. E posibil să fie vorba de o eroare de măsurare. Pentru a fi siguri că totul este în ordine, se vor recolta probe manual şi vor fi efectuate analize ale calităţii aerului. Cam într-o săptămână vom putea avea un răspuns sigur”, a mai spus Fometescu.

Contactat telefonic, Gheorghe Daviţoiu, directorul Complexului Energetic de la Rovinari, a declarat că nu a fost informat cu privire la o poluare la instituţia pe care o conduce: “Eu sunt în Bucureşti acum şi nu ştiu nimic despre o eventuală poluare. Dacă ar fi fost ceva la noi, cu siguranţă că aş fi fost informat. Oricum, noi respectăm normele de mediu şi avem montate filtre speciale care reduc semnificativ emisiile rezultate”, a mai spus Gheorghe Daviţoiu.

        

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: