Ponta a descoperit că „incompetența ucide”!

Reacție a lui Victor Ponta după ce jurnaliștii din presa economică au relatat că statul român a pierdut peste 1 miliard de euro prin modul în care a gestionat sectorul energetic. Acțiunile a două mari companii, Nuclearelectrica și Romgaz, au scăzut într-un an de zile, deci încă de pe vremea Guvernului Ponta, cu aproape o treime, ceea ce, teoretic, se traduce prin pierderi de circa 1 miliard de euro pentru statul român. Asta l-a făcut pe deputatul de Târgu Jiu să reacționeze ieri pe Facebook și să critice actualul Guvern, dar mai ales pe Klaus Iohannis, în fața căruia a pierdut în mod neașteptat alegerile prezidențiale din 2014.
«"Incompetența ucide", Domnule Iohannis! Calculați cât a pierdut fiecare român din acest 1 miliard de euro și din toată (in)activitatea "Guvernului Meu" de tehnocrați! Adăugați faptul că mai pierdem în 2016 doar în zona energiei marile proiecte: - grupurile 3 și 4 de la Cernavodă - 5 miliarde dolari; - noul grup pe cărbune de la Rovinari - 1 miliard dolari; - proiectul energetic de la Tarnița - 1.2 miliarde de dolari; - cablul submarin de transport energie România-Turcia - 800 milioane euro; listarea "Hidroelectrica" - minim 500 milioane euro>>, susţine Ponta pe contul său de pe Facebook.
În aceeaşi postare el îi ia la rost şi pe tehnocraţi, pe care îi acuză că falimentează complexului energetice Oltenia și Hunedoara, fără să spună ceva despre pierderile care se înregistrau și în vremea guvernării sale și când, la fel ca acum, s-au făcut reduceri de personal tot cu promisiunea că situația economică a celor două unități se va îmbunătăți. „Ce fac în schimb tehnocrații!? Bagă în faliment Compania Energetică Hunedoara și Compania Energetică Oltenia - ca să importăm energie din Cehia și Ungaria. Felicitări călduroase mult-iubitului și stimatului Președinte și "Guvernului său" pentru aceste "mărețe realizări" în sistemul național de energie!”, scrie Ponta, care nu uită să o împungă la final și pe mai noua sa țintă, Alina Gorghiu, care l-a acuzat că urmărește suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis, pe modelul Băsescu. „PS - tovarășă Gorghiu Dej, ia niște calmante să nu sari iarăși la glezne! ”, a postat Ponta pe contul său de socializare.

Vizualizări: 233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: