Călinoiu a fost la CEO să îl caute pe înlocuitorul lui Ciobotărică

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, susţine că a fost joi la sediul Complexului Energetic Oltenia pentru a discuta cu „înlocuitorul de drept” despre cele cinci mii de concedieri anunţate. Călinoiu s-a referit la înlocuitorul lui Ciobotărică, pe numele directorului interimar fiind emisă de DNA Craiova o cerere de arestare preventivă, care va fi judecată la Tribunalul Dolj pe 26 mai. Ciobotărică nu a fost însă schimbat din funcţie, nici ceilalţi directori pentru care DNA cere arestarea, Antonie şi Jianu. Pentru că a găsit „uşile închise”, Călinoiu a trimis o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş.

Ion Călinoiu spune că a fost joi la sediul Complexului Energetic Oltenia, însă nu a avut cu cine discuta pentru că a găsit închise uşile birourilor directorilor. „Blocajul acesta nu face decât să fim puşi în situaţia de a nu mai avea cine să răspundă problemelor cu care se confruntă Complexul Energetic Oltenia. Joi, la Complexul Energetic Oltenia erau uşile închise la directori şi nimeni nu ştia cine este înlocuitorul de drept ca să poată lua o decizie”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Vineri şeful judeţului i-a trimis o scrisoare premierului Dacian Cioloş, prin care îi cere sprijin în rezolvarea problemelor CE Oltenia. „Judeţul Gorj face parte din România. Unii dintre miniştrii cabinetului dumneavoastră uită, însă, aceasta, tratându-ne ca pe locuitorii unor colonii îndepărtate care trebuie exploataţi până la sânge atunci când e nevoie să producă şi lăsaţi să moară atunci când alte interese o cer. În urmă cu doar câteva luni, Complexul Energetic Oltenia funcţiona cu toate capacităţile disponibile. Ba, chiar Ministerul Energiei a cerut pornirea unor capacităţi pe care Comisia Europeană şi FMI le doriseră casate şi vândute la fier vechi. Anul trecut CEO a produs 28% din energia ţării. Dacă am mai fi avut termocentrale şi cariere, s-ar fi cerut şi pornirea acelora. Acum, decizia Ministerului de a închide şase cariere duce Gorjul în pragul dezastrului, pentru că oameni fără nici o expertiză sunt chemaţi să elaboreze politici economice, neţinând cont de necesităţile ţării şi condamnând la sărăcie un judeţ întreg”, se arată în scrisoarea lui Călinoiu.

CRITICĂ

Călinoiu îl critică dur pe ministrul Energiei. „Cinismul cu care Ministerul Energiei tratează judeţul Gorj este în defavoarea tuturor, gorjeni sau români din întreaga ţară. Înlăturând orice urmă de profesionalism din conducerea CEO, Ministerul Energiei susţine o situaţie confuză, fără soluţii şi cu efecte deosebit de grave pe termen lung. Continuând în acest fel, România va aluneca încet-încet pe o pantă deosebit de periculoasă, dependenţa energetică”, se mai arată în scrisoare.  

MENŢIUNE

Cel care a pus bazele prăbuşirii Complexului Energetic Oltenia este fostul vicepreşedinte PSD Laurenţiu Ciurel, selectat manager privat al companiei, în mandatul căruia complexul a înregistrat pierderi de 350 de milioane de euro în doi ani.

Galerie foto


Vizualizări: 2,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: