Ponta a promis bani după inundaţii la Bengeşti, dar nu a dat nimic

Doar șapte din cele 21 de localități inundate din județul Gorj au primit bani de la Guvern. Premierul Victor Ponta a anunțat la Bengești-Ciocadia că va aloca bani pentru refacerea unui drum şi a punţilor rupte. „Liviule, să-i dai bani primarului să refacă drumul, că altfel se supără pe noi”, îi spunea Ponta vicepremierului Dragnea, în faţa camerelor de luat vederi. Guvernul a alocat Gorjului 12 milioane de lei pentru localitățile afectate de inundații în județul Gorj, dar chiar la Bengești-Ciocadia nu a ajuns un leu.

Cele 12 milioane de lei ajung la Consiliul Județean Gorj, care îi redistribuie în localitățile cu probleme. Potrivit unui comunicat al Alianței Creștin Liberale PNL-PDL, din cele 21 de localităţi gorjene lovite de furia naturii, doar 7 beneficiază de fonduri. ACL susține că reprezentanţii guvernului condus de un deputat de Gorj au alocat 11 milioane de lei vechi oraşului Novaci şi Consiliului Judeţean Gorj, care îi vor folosi pentru refacerea drumurilor judeţene şi a podurilor, plus încă un milion de lei pentru 6 localităţi. Este vorba despre Crasna-150 de mii de lei, Baia de Fier-350 de mii de lei, Muşeteşti-150 de mii de lei, Alimpeşti-150 de mii de lei, Polovragi-200 de mii de lei și Godineşti-150 de mii lei. 

Interesant este că alte 3 localităţi grav afectate de inundaţii, respectiv Bengeşti, Albeni şi Bumbeşti-Piţic nu vor primi niciun leu. Culmea este că Bengești-Ciocadia este prima localitate pe care a vizitat-o premierul Victor Ponta, unde i-a promis primarului bani pentru drumul şi punţile distruse de inundaţii. „Ia veniţi să-mi spuneţi ce vreţi să vă fac aicea, că vă ştiu eu. Vreţi bani pentru drum, pentru ce vreţi?”, îi spunea Ponta primarului Geogia, acesta din urmă spunând că toate punţile de peste Gilort au fost rupte. „Bine, Doamne ajută!”, a spus Ponta şi a plecat.

EVALUARE

Conform evaluărilor făcute de  autorităţi, au fost afectate: 130 anexe gospodăreşti (una distrusă şi 129 inundate), 5 obiective socio-economice, 10 poduri şi 15 podeţe, 15 km de străzi, 3,6 km de drum judeţean, 46.77 km de drum comunal, 52.45 km de drum forestier, 80.6 ha teren arabil şi 19 ha păşuni şi fâneţe, 23 ha pădure şi 108 fântâni.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: