Copiii şi bătrânii din centrele sociale, tunşi gratuit de şomeri

Circa 400 de bătrâni şi copii instituţionalizaţi din centrele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj vor fi tunşi gratuit de şomerii care urmează cursuri de specializare organizate de Agenţia Judeţean pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Aceştia vor desfăşura practica în centrele de protecţie socială începând cu 11 august. Şomerii au fost pregătiţi în prealabil în cadrul saloanelor de înfrumuseţare.

Un număr de 28 de şomeri, cursanţi ai unui program de formare profesională organizat de AJOFM Gorj, se vor ocupa luna aceasta de aspectul asistaţilor din centrele DGASPC Gorj. În fapt, şomerii se apropie de încheierea acestui curs. Până acum au beneficiat de pregătire teoretică, dar şi practică, în cadrul saloanelor de înfrumuseţare. Conducerea agenţiei a vrut să vină în sprijinul bătrânilor şi copiilor instituţionalizaţi din centrele DGASPC Gorj, astfel încât aceştia să beneficieze de servicii de tuns, coafat, manichiură şi pedichiură oferite de cursanţi, iar aceştia din urmă au ocazia să se perfecţioneze în pe acest domeniu. „La cursul de formare profesională în ocupaţia de coafură-frizerie-manichiură-pedichiură, începând de luni, 11 august, cursanţii se vor deplasa la locaţiile unde sunt copii, bătrâni. Le vom oferi servicii de tuns, coafat. De la acea dată orele de instruire practică le vor desfăşura în locaţiile pe care le vom stabili de comun acord cu conducerea direcţiei. E o noutate pentru judeţ. Vom încerca să-i facem puţin fericiţi”, a declarat Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj.

Sute de bătrâni şi copii vor fi răsfăţaţi

Propunerea a fost primită cu bucurie atât de conducerea DGASPC, cât şi de asistaţii din centrele de protecţie socială. Câteva sute de bătrâni şi copii vor fi răsfăţaţi de cursanţii AJOFM Gorj. „Avem în jur de 400 de beneficiari care pot fi îngrijiţi în sensul acesta. O să-i duc la centrele de adulţi de la Suseni şi Dobriţa, la centrele de copii, în casele de timp familial, la Novaci, Târgu Jiu, Scoarţa şi Răchiţi. Este un lucru bun pentru beneficiari, am înţeles că o să le ofere şi alte servicii în afară de coafură şi frizerie, de manichiură, pedichiură. O să se bucure”, a spus Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: