Târgul de animale de la Tismana, inaugurat după cel de la Godineşti

Încă un târg de animale va funcţiona în fiecare sâmbătă la nivelul judeţului Gorj. Este vorba despre târgul de animale de la Tismana care va fi inaugurat sâmbătă, 2 august. Autorităţile locale se aşteaptă la o prezenţă foarte mare atât din partea vânzătorilor, cât şi din partea cumpărătorilor de animale, mai ales că vineri are loc târgul anual de la Godineşti, comună învecinată. Primarul Slivilescu spune că nu vor fi percepute niciun fel de taxe crescătorilor care vor veni să-şi vândă la animalele la târgul de la Tismana.

Atât vânzătorii, cât şi cumpărătorii de animale care nu vor reuşi să facă tranzacţii în târgul care se desfăşoară vineri la Godineşti vor putea să-şi încerce norocul la târgul de la Tismana care va fi inaugurat sâmbătă. „Târgul de animale de la Tismana va fi inaugurat în data de 2 august. Am ales această dată pentru a veni în sprijinul celor care nu vor reuşi să-şi vândă ori să-şi cumpere animale de la Godineşti. La Godineşti este un târg anual şi vin crescători de animale şi din judeţele învecinate. Suntem siguri că mulţi dintre ei vor rămâne şi pentru târgul de la Tismana. Începând cu data de 2 august, în fiecare sâmbătă vom organiza târg de animale. Iniţial ne gândisem să-l organizăm duminica, dar de foarte mulţi ani duminica este târg de animale la Baia de Aramă şi ar fi fost o concurenţă nepotrivită”, a declarat Marian Slivilescu, primarul de la Tismana.

În aceste condiţii, crescătorii de animale din zonă pot merge sâmbăta la Tismana, iar duminica la Baia de Aramă. Pentru amenajarea târgului autorităţile de la Tismana au cheltuit circa 160 mii de lei. „Avem platformă betonată, rampă de încărcare, au fost amenajate ţarcuri şi boxe de izolare. De asemenea, am amenajat grupuri sanitare şi un corp administrativ. Oamenii trebuie să ştie că nu încasăm nici un fel de taxe de la cei care vor veni să-şi vândă animalele în târgul nostru. Scopul nostru nu este acela de a lua banii oamenilor, ci de a asigura condiţii pentru un comerţ civilizat. Vrem să venim în sprijinul crescătorilor de animale, pentru că la nivelul localităţii noastre majoritatea cetăţenilor se ocupă cu această activitate. Avem înregistrate aproximativ 15.000 de ovine şi peste 2.600 de bovine”, a precizat primarul Marian Slivilescu.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: