Gorjul inundat, cetăţenii debranşaţi de la apă

Furnizorul regional de apă, societatea Aparegio, continuă să debranşeze blocurile de locuinţe unde locatarii nu-şi achită la timp facturile. Unii cetăţeni nu înţeleg decizia societăţii în contextul în care în ultima perioadă a plouat şi câte 100 de litri pe metru pătrat. Mai mult decât atât, printre cei afectaţi de sistarea apei sunt şi cetăţeni care nu au datorii pentru apa consumată şi nu înţeleg de ce trebuie să se spele la lighean „ca în 1907”.

Aparegio a debranşat joia trecută de la apă un bloc cu şapte scări din zona 9Mai a municipiului Târgu Jiu, pentru neplată. Preţ de mai bine de 24 de ore locatarii au fost privaţi de lichidul vieţii. Numai că printre cei afectaţi s-au aflat şi bun-platnici care n-au înţeles decizia furnizorului şi cu atât mai mult cu cât nu există probleme cu apa, mai ales după precipitaţiile abundente care au căzut săptămâna trecută în Gorj. Printre cei care şi-au plătit dările la zi se numără Iulian Frăţilescu, locatar al blocului 7 de pe strada 23 August. Pensionarul s-a arătat foarte revoltat de decizia societăţii Aparegio. „Gorjul a fost sub cod roşu de inundaţii. Apele curg cu 100l/mp, iar Aparegio, mastodontul din Gorj şi din Oltenia, îşi permite să oprească apa la nişte săraci. Eu am chitanţă, am achitat la zi, nu ştiu de ce am fost debranşat. Am şi apometru. Au fost 4-5 apartamente care n-au achitat la timp, dar nu trebuie să mă vicieze pe mine ca bun platnic, din cauza altora. Cum mă debranşează pe mine? Ce să fac, să plec nespălat pe dinţi, să mă spăl ca în 1907, ca pisica cu lăbuţa?”, a declarat Iulian Frăţilescu.

Societatea Aparegio a programat săptămâna trecută pentru debranşare nu mai puţin de 9 asociaţii de proprietari. Este vorba de asociaţiile 133 şi 122 din Strada Olteţului, 141 din zona Maşini Unelte, 29 din zona Minerilor, 65 din zona Teilor, 83 din Strada Popa Şapcă, 75 din zona 23 August, 113 din strada Siret şi 172 din zona Casei de Cultură. Aparegio are de recuperat de la toate aceste asociaţii restanţe de peste 350 mii lei.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: