Ponta, acuzat că finanţează a doua centură a Târgu Jiului

Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi se întreabă de unde are primăria Târgu Jiu bani pentru o centură ocolitoare. Presa centrală scrie despre minunea din județul lui Victor Ponta, unde va fi și centură ocolitoare și drum de rocadă. Dacă Târgu Jiu va avea două centuri, Bucureştiul nu are nici măcar una modernizată, scrie gândul.info.

Pentru drumul de rocadă, așa cum îl numește directorul tehnic Marius Ionescu, s-au cheltuit 8 milioane de euro. Marius Ionescu, director tehnic în Primăria Târgu Jiu, mai spune că prima lucrare, drumul de rocadă, "va rămâne un drum de incintă, care ar urma să fie utilizat în special de traficul greu". Centura ocolitoare costă 60 de milioane de euro. Astfel că preţul per kilometru de centură nou construit poate ajunge la 3,4 milioane euro, conform calculelor gândul.info.

Întrebat de Gândul cum se justifică realizarea unei noi centuri ocolitoare la Târgu Jiu, având în vedere că oraşul avea deja o variantă ocolitoare, fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi - care era deţinătorul portofoliului la momentul lansării licitaţiei - a evitat un răspuns tranşant. "Or fi făcut din fondurile ... Asta (centura care ar urma să se construiască n.n.) este din fonduri europene. L-or fi făcut din fondurile primăriei sau cum? Eu nu ştiam şi nu cred că este făcută din fondurile Ministerului Transporturilor şi din fonduri europene, ca aceasta", a declarat Ovidiu Silaghi. Un număr de 26 de firme din țară și din străinătate au depus oferte pentru a câștiga lucrarea de la Târgu Jiu. Centura de ocolire este realizată cu fonduri de la bugetul de stat și Fondul European de Dezvoltare Regională. Centura de ocolire a Târgu Jiului a fost una dintre promisiunile de pe afișele lui Victor Ponta.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: