Ponta ar da un minister UDMR, Antonescu nu!

Premierul Victor Ponta a susținut, sâmbătă seară, că ar fi dispus să ofere un post de ministru celor de la UDMR, afirmând că este o părere strict personală și a subliniat că actualul Guvern trebuie "ferit de percepția unui Cabinet care asuprește minoritățile". "Da, eu aș fi dispus, în ideea în care actuala majoritate și actualul Guvern trebuie ferit de percepția că este un guvern de două treimi, cum e cel din țara vecină, din Ungaria, care asuprește minorități politice sau naționale. Asta este părerea strict a mea personală. Vă garantez că, dacă luni președintele Băsescu mă nominalizează ca și candidat la funcția de prim-ministru, împreună cu domnul Antonescu și domnul Constantin vom avea o asemenea discuție cu UDMR. Nu știu care va fi finalul discuției", a explicat Victor Ponta, la Antena 3.

Liderul PNL Crin Antonescu a dat asigurări că UDMR nu va fi la guvernare decât în condiţii pe care le vor găsi "rezonabile". "Vă pot asigura că UDMR nu va fi la guvernare decât în condiții -  mi se pare puțin probabil ca să fiu sincer - rezonabile. (...) Eu însă reiau estimarea că nu vor fi'', a spus Antonescu, într-o emisiune Antena 3.

Totodată, premierul Victor Ponta a refuzat să precizeze dacă președintele UNPR Gabriel Oprea va face parte din viitorul Guvern. "Niciun portofoliu nu este garantat. De luni încolo, dacă am decretul de nominalizare, vom discuta cu domnul Crin Antonescu, cu domnul Daniel Constantin. Nu discutăm până luni de portofolii și de persoane", a conchis prim-ministrul. Întrebat dacă Gabriel Oprea va face parte din Guvern, Antonescu a infirmat acest lucru. "Nu. Răspuns nu. Nu știu ce vrea. Eu vă spun că, după toate criteriile și discuțiile asupra acestor criterii, nu se pune această problemă", a spus Antonescu. (A.A.)

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: