Ponta, de partea primarilor penali

Judecat în prezent pentru fapte de corupție alături de buni prieteni de-ai săi din politică și sistemul energetic al Gorjului, fostul premier Victor Ponta nu ezită să își exprime public susținerea față de mai mulți primari din țară implicați în anchete penale. Într-o postare făcută pe contul său de Facebook, deputatul de Târgu Jiu sare în apărarea unor edili din capitală și nu numai, opiniile exprimate de acesta fiind făcute în aceeași zi în care DNA a făcut public faptul că edilul sectorului 3, Robert Negoiță este anchetat pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Victor Ponta nu discută în postarea sa de pe Facebook despre problemele penale ale lui Negoiță sau ale primarilor pe care îi susține, ci își exprimă opinia că 99% dintre alegători ar trebui să îi voteze, cei care fac parte din procentul „contra” fiind probabil procurorii DNA care, evident, ar avea alte opțiuni. „Ca să fie foarte clar ce am spus și ieri despre Piedone - nu locuiesc în Sectorul 3 și nu pot astfel să-l votez pe Robert Negoiță, dar dacă se votează pentru Primar pe 5 iunie acesta ar trebui să fie ales cu 99%! Ca și Olguța Vasilescu la Craiova, ca și alții! La fel sunt convins că dacă se votează pentru Primar la București (și nu pentru varianta românească a lui Rasputin) Marian Munteanu ar trebui în mod firesc să aibă cel mult 1%!”, a scris Ponta pe rețeaua de socializare.
Ponta l-a luat în vizor și pe președintele Klaus Iohannis, în fața căruia ar fi pierdut alegerile prezidențiale pe motiv că fostul primar al Sibiului ar fi fost „impus” din exterior, singurele informații publice pe această temă fiind cele legate de votul masiv din diaspora acordat lui Iohannis și gestionat prost de către Ponta, în ciuda faptului că era șef al Guvernului la acel moment.
„Am înțeles că funcția de Președinte al țării nu mai poate fi decisă în România și de către români, deoarece cel care o ocupă trebuie să voteze și să susțină decizii internaționale mult prea mari și importante pentru o țara mică (și oricum lovită constant din interior de o mulțime de "cozi de topor")! Noi doar trebuie să mergem cuminți cu restul "Grupului" (și să plătim cheltuielile extravagante când avem ghinion să ni se impună un președinte cu apucături de Grof din secolul XVII). Dar dincolo de Președinte chiar ar trebui să putem să ne alegem democratic Guvernul Central și guvernările locale, inclusiv primarii - pentru că deciziile lor de zi cu zi ne afectează nouă viața de zi cu zi! Manipulările și propaganda devenite deja clasice la prezidențiale reprezintă o adevărată catastrofă în cazul alegerilor locale și parlamentare”, spunea ieri Ponta.
În finalul comentariului său, fostul premier a reluat pledoaria pentru primarii care „știu să administreze” și care ar trebui să fie votați din nou de alegători, în ciuda problemelor penale în care sunt implicați. „Sper deci să fim lăsați pe 5 Iunie să votăm primari, care știu să administreze orașe sau comune. Să nu fim obligați iar să votam tot felul de salvatori mesianici care după vot se duc să ne salveze în Florida sau la Maglavit!”, a mai scris Ponta pe Facebook, fără să menționeze că la Maglavit a fost el în campania pentru prezidențialele din 2014 la scurt timp după ce îi reproșase lui Iohannis că nu face parte din categoria majoritară a românilor ortodocși.

Vizualizări: 394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: