Ponta, invitat să cureţe „mafia din Justiţie”

Aflat la final de mandat, ca parlamentar al judeţului, Dan Morega şi-a făcut ieri un bilanţ al activităţii sale, neocolind din discuţii subiecte mai sensibile, cum ar fi dosarele penale cu care s-a ales în această perioadă, într-unul dintre ele fiind condamnat cu suspendare, iar în altul fiind achitat, judecătorii găsindu-l nevinovat.

 „Cred că odată cu instalarea lui Victor Ponta începe să se cureţe, prin legislaţia ce va fi adoptată de parlamentarii USL, mafia din Justiţie, din Parchete. Acei nenorociţi de procurori de la DNA care au făcut dosare penale, începând cu Morar şi Ţuluş, fără nici un fel de probe, mai ca în perioada Cominternului, folosind metode bestiale de intimidare, nu au ce să caute. Motivarea sentinţei mele, ca şi la Adrian Năstase, spune ca să fie un exemplu, fără să mi se dea dreptul la apărare, fără să ia în calcul expertizele, fără să ia în considerare raportul Curţii de Conturi sau să ţină cont de înregistrările puse pe masă de serviciul tehnic al DNA. Ce am făcut ilegal, că ştiu că nu am contracte cu statul, nu am furat de la nimeni nimic? Pentru că i-am cerut unui director să examineze un proces verbal de amendă dat la o primărie, asta e instigare la abuz?...Este inadmisibil”, a spus Morega

Deputatul a vorbit şi despre dosarul „bani pentru partid”, care, de fapt, în opinia sa, cu documente ignorate de DNA, sunt cotizaţii cuvenite pentru formaţiunea politică pe care o conducea la acea vreme. Morega crede că a ajuns să fie condamnat după ce DNA şi-a racolat o serie de judecători care dau verdicte în funcţie de interesele procurorilor anticorupţie. El a ţinut să precizeze că a luat atitudine doar pentru ca şi alţi nevinovaţi aflaţi în situaţia sa să nu mai fie victime ale abuzurilor anchetatorilor.

AVERTISMENT

Parlamentarul s-a răţoit ieri şi la şeful statului precizând că „toate în viaţă se plătesc, Băsescule” şi că „pentru toţi există un Judecător, şi pentru mine şi pentru tine, Băsescule”. Morega a recunoscut apoi că s-a cam aprins în declaraţii pentru că este supărat pe cele pe care a trebuit să le îndure în condiţiile în care era convins că nu a încălcat legea.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: