Ponta, lăsat în afara jocului de Liviu Dragnea

Victor Ponta nu va fi preşedintele Camerei Deputaţilor, deşi anunţase luni că îşi depune candidatura. Reacţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost extrem de rezervată, iar luni seară acesta a avut o întâlnire informală cu greii partidului pe această temă. Pe cale de consecinţă, Ponta a declarat marţi că va candida doar dacă va avea susţinerea lui Dragnea. PSD a decis însă menţinerea lui Florin Iordache la conducerea Camerei Deputaţilor. Resemnat, Ponta a spus că îşi asumă o candidatură la Gorj în noiembrie, care să-i confere un nou mandat.

Ponta s-a autopropus luni pentru a fi susținut de PSD pentru șefia Camerei Deputaților, dar marţi nicio vorbă nu a mai scos pe acest subiect, după ce șeful de partid, Liviu Dragnea, l-a convins să se răzgândească. Dragnea nu a mai susținut pe nimeni la poziția a treia din statul român și, ca urmare, Florin Iordache va rămâne interimar până după alegerile din toamnă.
Șeful PSD a spus că are nevoie de oamenii de bază ai partidului în campania electorală, nu la șefia Camerei Deputaților, iar toți cei din partid s-au conformat cerinței sale. „Nu consider că acum această funcție este esențială și merită atâta patimă, atâtea discuții, atâta dezbatere. Obiectivul meu și al întregului partid este să câștigăm alegerile parlamentare. În aceste condiții am avut tot timpul asta în minte că am nevoie de toți oamenii lângă mine în campania electorală și nu numai, începând de săptămâna viitoare fiecare coleg în frunte cu mine va primi niște lucruri foarte clare de făcut, acțiuni foarte clare pe care ar trebui să le întreprindă. În acest sens, în ultima perioadă, au fost vehiculate nume pentru această funcție - Victor Ponta, Rovana Plumb, Viorel Ștefan, Florin Iordache, Mihai Tudose și alții. De toți aceștia partidul are nevoie în teritoriu, în județe, să discute cu oamenii noștri, să-i ajute la organizare și în pregătirea alegerilor din toamnă. În aceste condiții, propunerea mea pentru colegii din CExN a fost să nu facem nicio nominalizare pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, decizia noastră este să mergem până la finalul mandatului acestui Parlament cu un interimar care va fi desemnat de către Biroul Permanent al Camerei Deputaților", a spus Dragnea după ședința Comitetului Executiv Național.
Victor Ponta nu a părut să regrete vreo clipă că a pierdut ocazia de a reveni pe o poziție importantă în structura statului român, unii simpatizanți ai săi suspectându-l pe Dragnea că după „vizita” de luni de la DNA a luat o asemenea decizie, menită să îl țină pe parlamentarul de Târgu Jiu departe de structurile de putere.
Ponta a întors-o imediat și a spus că face cum consideră Dragnea că e mai bine pentru partid, fiind convins că nici nu a pierdut, nici nu a câștigat vreo bătălie cu această ocazie. „Doamne ferește. La câte victorii și înfrângeri am deja la palmares... Unii o să zică că e o victorie, că nu e nimeni, alții o să zică că e o înfrângere. Eu zic că e bine că nu e nicio ceartă în PSD", a spus Ponta. Deputatul a confirmat încă o dată cu această ocazie că la toamnă va fi candidat pe listele PSD Gorj, fiind convins că merită din nou, pentru a patra oară, votul gorjenilor pentru a fi în continuare parlamentar. „Vă pregătiserăți dumneavoastră de lupte, dar am zis foarte clar: dacă Liviu mă susține, candidez, dacă nu mă susține, nu candidez, că nu-mi trebuie vreo funcție în mod special. Eu îmi asum să candidez la Gorj în noiembrie și sper să mă aleagă oamenii din Gorj", a menționat Ponta.

Vizualizări: 344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: