Ponta le-a luat banii din conturi. Primarii dau Guvernul în judecată!

Un primar din Gorj intenţionează să dea în judecată Guvernul lui Victor Ponta deoarece i-au fost retraşi banii din cont, iar ceilalţi i-ar putea urma exemplul. La fel ca el au păţit alţi 18 primari. Unii dintre ei se consolează că acelaşi tratament l-au primit şi cei cinci primari PDL care au fugit la USL. Şeful Trezoreriei Judeţene, Gheorghe Paraschivu, a declarat ieri că o situaţie exactă a banilor plecaţi din Gorj va avea la sfârşitul săptămânii. 

Primul ministru Victor Ponta şi-a dus la bun sfârşit ameninţările. Toţi primarii PDL din Gorj care nu au apucat să cheltuiască banii primiţi în mandatul Ungureanu s-au trezit ieri fără un leu în conturi. Banii au fost retraşi în baza unei ordonanţe de urgenţă însă chiar şi aşa primarii se declară total nemulţumiţi.

Au plătit şi pedeliştii fugiţi la USL

La fel de revoltaţi s-au arătat şi primarii care au primit mari sume de bani, dar care între timp au trecut de partea USL-ului.”Toţi mi i-au luat înapoi, 2,5 miliarde lei vechi. Nu am avut datorii, nu am avut prevederi şi nu i-am putut folosi la timp aşa că i-au retras din cont. Chiar dacă mi-au luat banii, mă bucur de pasul pe care l-am făcut. Au demonstrat că sunt puternici şi că primarii le ştiu de frică. Cei de la PDL nu au făcut nimic, nu au contestat decizia lor de a ne lua banii”, a spus primarul Florinel Ţuilă, primar PDL trecut recent la USL. 

Şi primarul din Urdari, Mihai Calotă, a avut parte de acelaşi tratament. Hotărârea de Consiliu Local a venit foarte târziu aşa că banii au dispărut. ”Nu am apucat să-i cheltui. Am avut 2,5 miliarde. Hotărârea de Consiliu Local a venit foarte târziu aşa că i-au retras. Nu am mai avut ce să fac”, a declarat Mihai Calotă.

Acţiune în instanţă

Primarul din Glogova pare să-l fi ascultat pe fostul premier Emil Boc. Acesta i-a sfătuit pe primarii PDL să dea Guvernul în judecată şi vor câştiga. Primarul lucra ieri la o acţiune în instanţă împotriva Guvernului. Este nemulţumit pentru că i-au fost retrasă suma de 2,8 miliarde lei. Avea o grămadă de lucruri de făcut, spune acesta. ”Mi-au retras banii în mod abuziv. Am făcut şedinţă de Consiliu Local la sfârşitul lunii trecute dar degeaba tot nu mi-am primit ordinul de plată. Chiar acum iniţiem o acţiune în instanţă la Craiova împotriva acestei măsuri”, a declarat Ion Şalapa, primarul din Glogova.

AVERTISMENT

Primul ministru al României, Victor Ponta, a făcut ieri o primă declaraţie referitoare la intenţiile primarilor de a da în judecată Guvernul pentru măsura aplicată. ”Ştiu foarte bine că o Ordonanţă de Urgenţă înseamnă o lege şi că nu vor câştiga niciun proces împotriva Guvernului", a spus Ponta.

BANII BUCLUCAŞI

19 primari din Gorj au primit bani acum aproximativ o lună. Este vorba despre primarii PDL şi PNG, cei din urmă având înţelegeri la vremea aceea să candideze din partea UNPR. Primarii PNG au primit câte 88 de mii de lei. Suma modică i-a jignit pe aceştia, aşa că au trecut la USL.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: