Ponta nu ajunge la strugurii copţi!

-a supărat vulpea pe struguri şi zice că-s aguridă atunci când nu ajunge la cei copţi. Cam aşa s-ar putea spune despre Victor Ponta, supărat nevoie mare pe  posibila introducere a votului prin corespondenţă. Ca să fie mai convingător  Ponta chiar a ameninţat că dacă va fi introdus acest vot pentru diaspora partidului lui nu va mai candida la alegerile viitoare. 

Cred că omul habar nu are ce vorbeşte sau nu şi-a conectat limba la creier când a dat drumul porumbelului din gură. El nu poate hotărî de unul singur dacă partidul din care face parte participă sau nu la alegeri. Mai ales acum, când s-a angajat într-o alianţă care pentru el se pare că este onorantă! Nu-l poate lăsa nici pe Crin, nici pe Voiculescu cu treaba neterminată şi cu ochi-n soare şi să se pună de-a curmezişul, ca prostul în drum! 

De ce se sperie atâta Ponta de votul prin corespondenţă care este valabil şi de necontestat în ţări unde democraţia se măsoară în sute de ani? Este drept că  acest tip de vot nu este valabil în China către care i se întoarce privirea de câte ori nu suntem atenţi. Este foarte simplu: niciodată diaspora n-o să voteze cu stânga,  iar dreptul pe care-l au la vot prin corespondenţă o să mărească numărul celor care vor să-şi exercite acest drept şi implicit şansele PDL de a deveni câştigătorul alegerilor de  anul viitor. Aproape un milion de voturi care ar putea fi exprimate de cei din diaspora este un număr care ar putea fi luat în considerare de cei care fac toată ziua cele mai ciudate alianţe.

Dacă Ponta şi Antonescu tot promit că  după ce vor câştiga alegerile  vor mări pensiile, salariile, vor da case, subvenţii şi vorba lui Geoană, medicamente la poartă, sunt sigur că  nu au de ce să se teamă de votul diasporei care de-a lungul timpului a demonstrat că nu prea poate să meargă pe partea stângă şi nici nu este dispusă să o facă pentru nici o miză. Faptul că liberalii lui Crin Antonescu au învăţat rapid cadenţa social democrată  demonstrează doar că politica nu se face din convingeri, ci din interes. Care ar fi interesul lui Ponta în a-i lăsa pe mulţi români care trăiesc în afara graniţelor statului fără un drept constituţional, acela de a vota pentru soarta statului în care poate ar fi dispuşi să se reîntoarcă? Preluarea puterii cu orice chip şi prin orice mijloace a devenit pentru bietul prizonier al intereselor de conjunctură o obsesie mai mare chiar decât cea legată de „Jos Băsescu!” Pentru acest deziderat este în stare să calce peste orice, chiar şi peste românii pe care-i crede pe toţi de stânga!

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: