Ponta nu e hoţ pentru că şi Kovesi a furat

Politicienii din ambele tabere, adică pro şi contra Băsescu, îşi continuă nestingheriţi băile de mocirlă, în ciuda unui nou minim istoric al leului în raport cu euro. Sunt două tabere care se acoperă reciproc cu zoaie şi put atât de urât, încât nu ştiu cum se vor albi în vederea alegerilor parlamentare din toamnă. Politicienii poate că nu îşi dau seama că au ajuns într-o zonă a centurii politice şi că nu mai pot fi luaţi în serios la toamnă, indiferent cât de stilaţi vor încerca să pară.

Cum e posibil ca guvernul să fie condus de un plagiator? Ponta e un hoţ!, strigă pedeliştii. Dar de Kovesi de ce nu ziceţi, că şi ea a plagiat? Dar de Udrea? Dar de Blaga, că şi el a fost acuzat?, sunt replicile USL. Bun, am înţeles, Ponta nu e hoţ, pentru că şi Kovesi a furat.

Cum e posibil ca primarul USL de la Orşova să ia flacăra democraţiei de la doi tineri inocenţi şi să o arunce în Dunăre?, se întreabă inflamaţi pedeliştii. Dar Băsescu de ce i-a dat o palmă unui copil la mitingul de la Ploieşti, acum opt ani?, e replica pesediştilor. În regulă, primarul nu poate fi încadrat la tâlhărie pentru că şi Băsescu e un violent.

Aţi observat că atunci când acuzi un politician că e hoţ, acesta se apără spunând că şi ăilalţi au furat? Nu zice unul: domne, eu sunt cinstit, te dau în judecată şi aşa mai departe. Toţi se apără cu argumentul că toţi ceilalţi fac la fel. Şi dacă au toţi dreptate? Cum să mai scăpăm de politicienii corupţi, dacă toţi sunt corupţi?

Sigur că nu sunt toţi corupţi, ar fi imposibil, oricât de putred ar fi sistemul de stat din România. Problema este că ăştia care sunt la vârf au ghearele înfipte bine în banul public au pătruns toate partidele şi toate structurile statului. Avem un sistem politic mafiot, bine structurat, cu tentacule peste tot şi care reacţionează violent atunci când capii sistemului sunt loviţi în interese.

Suspendarea preşedintelui Băsescu este fără îndoială o reacţie a sistemului mafiot de la vârful politicii. Un sistem mafiot pe care îl vedem şi îl recunoaştem cu toţii, a cărui emblemă este Dan Voiculescu. Atacurile sistemului la adresa lui Traian Băsescu sunt însă demne de luat în seamă. Casa din Mihăileanu, flota, spălarea de bani sunt motive pentru care Băsescu îi face pe alţii puşcăriabili, fără să îşi vadă bârna din ochii lui. Cândva, Băsescu a fost la fel ca ei. Când a îmbrăcat haina de preşedinte a înţeles că România nu mai poate continua aşa şi a decis să facă ordine. Începând cu alţii, nu cu el, ceea ce îl face mai puţin credibil în ochii electoratului, iar cei de la USL speculează bine asta. Meritul lui Băsescu este că a început lupta cu statul mafiot, dar din păcate pentru el şi pentru noi, nu cred că va avea câştig de cauză. E mult prea singur şi faptul că mizează doar pe doi-trei procurori ascultători în lupta asta spune multe. Băsescu nu a creat un sistem anti-mafie puternic, care să reziste şi după ce pleacă el de la Cotroceni. A luat lupta pe cont propriu, luând lângă el câţiva oameni care nu i-au ieşit din cuvânt şi care nu sunt respectaţi în breasla lor. Lupta lui Băsescu va rămâne una de imagine şi atât. Chiar dacă va rămâne la Cotroceni şi după 29 iulie, Băsescu nu va reuşi să oprească sistemul mafiot, dar o să-i mai taie câteva tentacule.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: