Ponta nu explică votul pentru Şova televiziunilor cu datorii!!

Premierul Victor Ponta a găsit o nouă modalitate de a fugi de întrebările incomode. Când nu îi convine întrebarea, fuge şi scrie apoi pe facebook că ziaristul respectiv lucrează pentru o firmă care are datorii la stat.

Premierul Victor Ponta a explicat ieri, printr-un mesaj postat pe o reţea de socializare, de ce nu a vrut să răspundă la întrebarea primită de la un jurnalist cu privire la votul exprimat de senatori în cazul ridicării imunităţii senatorului Dan Şova. Şeful Guvernului susţine că el nu răspunde decât la întrebări venite de la cei care reprezintă companii care îşi achită taxele şi impozitele către stat, precizarea lui Ponta părând să nu aibă nicio legătură cu faptul că tocmai un cumnat al său este după gratii pentru că a fraudat fondurile europene şi nu şi-a plătit către stat taxele şi impozitele care l-ar face pe premier să deschidă gura în faţa tuturor jurnaliştilor.

Ocupând o funcţie publică, plătită din banii contribuabililor, este corect şi obligatoriu să răspund la întrebările (şi să particip la emisiunile) tuturor reporterilor şi jurnaliştilor reprezentând companiile de presă care plătesc corect taxe şi impozite - oricât de critice sunt acestea faţă de activitatea mea! Ca şef al Guvernului însă, în contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale, trebuie să dau un semnal clar de avertizare a celor care fac evaziune fiscală, nu plătesc nici măcar contribuţiile sociale ale salariaţilor (uneori nici salariile!) şi fac concurenţă neloială celor cinstiţi şi corecţi. Şi primul gest normal e să nu răspund în niciun fel întrebărilor acestora! Dacă patronii şi managerii lor se hotărăsc să intre în legalitate şi normalitate înseamnă că scopul a fost atins. Altfel nu aş face decât să încurajez asemenea atitudini (inclusiv atacurile la adresa ANAF din partea celor subiectivi deoarece se află chiar ei în culpă). Aştept cu interes opinia dvs. şi vă mulţumesc", a scris Ponta pe Facebook, unii dintre cei care au comentat postarea respectivă reproşându-i premierului că trimite inspectorii Antifraudă de la ANAF pentru a da amenzi uriaşe patronilor care au greşeli în contabilitate de câţiva lei, patronii respectivi fiind consideraţi evazionişti.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: