Ponta s-a specializat în instalările de vinerea

Zi de post, linişte din partea PDL Gorj, moment numai bun pentru ca social-democraţii să-şi pună oamenii în posturi cheie la nivel de judeţ, toate festivităţile de instalare avându-l ca numitor comun pe Victor Ponta. Ministrul-deputat a reuşit să facă în aşa fel încât, de două săptămâni, vinerea să fie ziua în care PSD să-şi aşeze reprezentanţii în scaunele de conducere, deşi gândul la funcţiile din minerit şi energie nu a dispărut cu totul.

Patru membri ai PSD Gorj au fost instalaţi vinerea trecută în funcţii de conducere la instituţii deconcentrate din domeniul sanitar şi agricol existente la nivel de judeţ, la ceremonia de instalare fiind prezent la fiecare în parte ministrul Victor Ponta. Ministrul a adus cu el ordinele de numire, ordine cărora le-a dat citire în cadrul ceremoniilor de instalare la care au fost prezenţi angajaţi de la fiecare instituţie în parte. Casa de Asigurări de Sănătate Gorj va fi condusă de acum încolo de Daniel Titu Bondoc, ginere al Speranţei Vână, fost director al instituţiei între 1999 şi 2006. De asemenea, soţia lui Bondoc, Iulia Vână, fost consilier judeţean PSD, a fost până luna trecută membru în Consiliul de Administraţie al CAS Gorj. Bondoc ne-a menţionat că nu va discuta problemele de serviciu acasă, soacra sa avertizându-l din timp că problemele de la Casă sunt multe şi mari.
 Autoritatea de Sănătate Publică Gorj este şi ea condusă de acum încolo de dr. Marius Boeriu, fost purtător de cuvânt al instituţiei în ultimele luni. La instalarea acestuia au fost prezente foarte puţine cadre medicale, un singur director de spital din judeţ, Laurenţiu Cosmulescu, de la Rovinari, reuşind să ajungă la finalul ceremoniei. Cosmulescu a precizat ulterior că a fost chemat prea târziu pentru a ajunge la timp la festivitate, acesta menţionând că speră ca noul director să aibă o colaborare mai bună în viitor cu managerii spitalelor din judeţ.

 Schimbări agricole

 Direcţia Agricolă este şi ea condusă de acum încolo de Valeriu Petrică, iar APIA Gorj îl are în frunte pe Constantin Negrea, fostul director al agenţiei, Mihai Versin, rămânând director adjunct. Versin a fost promovat pe post în 2006, după ce a părăsit PSD şi s-a înscris în PNL, acesta menţionând acum că nu exclude o posibilă revenire a sa în rândul social-democraţilor.
 La ceremoniile de instalare au fost prezenţi numai lideri ai PSD Gorj, Partidul Democrat Liberal neavând niciun reprezentant. Cele două organizaţii s-au certat încă de la începutul anului, când nu s-au înţeles pe modul de împărţire a posturilor. Pentru săptămâna aceasta mai sunt aşteptate şi alte schimbări social-democrate, cea mai probabilă şi sigură fiind cea de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, unde consilierul local Traian Pătrăşcoiu ar urma să pună capăt unui lung interimat, interimat care a început cu schimbarea lui Horia Şerban şi a continuat pe parcursul ultimilor ani, când instituţia a fost implicată în mai multe scandaluri.


Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: