Ponta şi-a pierdut invitaţia!

Până se va vindeca bubiţa de la gâtul lui Adrian Năstase, pe pupilul său Victor Ponta pare să nu-l mai intereseze soarta mentorului, ci doar plimbarea la Bruxelles. Săptămâna trecută era mare şi tare după ce-l convinsese pe ministrul Andrei Marga că nu are rost să obosească şi să citească procedurile, ci ar fi mai bine să ticluiască amândoi o listă pe care s-o trimită pe ascuns acolo unde se pun la cale treburile Europei. Credea că dacă-l scoate pe Crin la înaintare şi dacă acesta se uită cu ochii decoloraţi şi bulbucaţi de nesomn continuu către unde crede el că este Băsescu o să facă linişte şi toţi o să strige în cor: ”Să trăiţi Măria Ta”.

Telenovela lui Năstase a venit la ţanc pentru că Ponta credea că scandalul cu plagiatul tezei sale de doctorat va fi uitat rapid  Se şi vedea de-a dreapta cuiva important de pe acolo, dându-i amical câte un cot cu subînţeles atunci când ar mai fi fost vorba de colegul său Adrian Severin, cel cu dorinţa de corupţie înfiptă în gât. Mergea pe burtă şi pe înţelegerea cu Rus, care promisese că dacă de plagiat nu-l poate scăpa măcar îl poate face scăpat pe mentor în amintirea vremurilor bune când, acum ditamai premierul, îi căra geanta mentorului şi se simţea fericit dacă  acesta îl trimitea după ţigări. Asta în condiţiile în care Năstase ar fi fumat ca şi căruţaşii ţigări că nu mi-l închipui fumând decât trabuc…. Şi dintr-o dată, doar după câteva zile de când ne anunţa ţanţoş că el este cel care pleacă la Bruxelles s-a mai înmuiat şi a constatat că nu prea o să-i fie moale dacă Curtea Constituţională va decide că şi-a însuşit câteva atribuţiuni care nu-i aparţineau fişei sale de post. Eu chiar nu mai înţeleg! Păi n-a spus el că are girul parlamentului şi al MAE (Marga), pentru a merge la şedinţă?
N-a spus el că a trimis lista participanţilor la UE şi că ăia i-au confirmat participarea şi i-au trimis şi invitaţia aferentă? N-a spus el că alte aprobări nici nu-ţi mai trebuie? N-a spus el că părerea lui Băsescu şi eventuala decizie a CC în această problemă nu valorează nici doua parale? N-a spus el că-l suspendă pe preşedinte dacă îndrăzneşte să se urce în avionul de Bruxelles? N-a zis el că-i taie kerosenul, că-i pune frână de mână, că… Parcă văd că de mâine se plânge că preşedintele i-a dat peste mână la urcarea în avion şi a rămas acasă să-l consoleze pe Năstase. Lasă, că e mai bine aşa că aici noi între noi putem să râdem unii de alţii cât vrem că nu ne mai impresionăm unii pe alţii dar dincolo, la Bruxelles, ar fi putut să-l ocolească oficialii când îl reperau ca fiind copy-lot. Ca să nu mai plângă ar trebui ca Băsescu să-i aducă de doi lei bomboane ca să-şi mai îndulcească gura. Dar să fie dropsuri că are dinţii în creştere şi roade tot ce-i pică!

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: