Ponta şi Antonescu au simulat ieri ruperea USL

Cei doi lideri ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, au făcut pe parcursul zilei de ieri un exerciţiu pentru situaţia în care se va rupe alianţa. A fost imaginea lui Victor Ponta şi a noului Traian Băsescu, în persoana aliatului Crin Antonescu. Cel puţin din punctul de vedere al replicilor. Cert este că liberalul Antonescu s-a lămurit ieri cum va fi atunci când el va fi în Opoziţie, iar Ponta la Putere.

Şi liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta ar avea nevoie de un pact de coabitare. A plouat cu acuzaţii de minciună şi ameninţări cu ruperea alianţei. Totul a pornit de la informaţia apărută pe surse, potrivit căreia într-o şedinţă Antonescu le-a spus liberalilor că Ponta i-a cerut să se prefacă, în faţa opiniei publice, că este împotriva Codului Penal şi Legii amnistiei şi graţierii, dar să treacă în Parlament. Întrebat cum comentează afirmaţiile lui Antonescu Ponta a spus: "Dacă sunt adevărate, domnul Antonescu şi-a minţit colegii asupra realităţii. Nu ar fi pentru prima dată când domnul Antonescu spune una colegilor, alta nouă şi alta presei", a spus Ponta.

Antonescu: Eu nu am fost dovedit mincinos

Imediat a venit replica lui Antonescu: "Victor Ponta m-a făcut mincinos. Nu îi permit nici domniei sale, cum nu i-am permis nici lui Traian Băsescu. Îmi pare rău că premierul Victor Ponta, într-o situaţie încurcată, admit, recurge la asemenea declaraţii. Eu nu am minţit, acesta e adevărul. Eu, spre deosebire de alţii, nu am fost dovedit niciodată mincinos şi nu îi permit nici lui Victor Ponta şi nici altcuiva să spună acest lucru", a afirmat Antonescu.

În continuare, jurnaliştii l-au întrebat pe Antonescu dacă este iminentă o rupere a USL după Anul Nou. "Dacă genul acesta de lucruri continuă, mă tem că da. Dar câtă vreme suntem în activitate, ca să spun aşa, câtă vreme lucrurile care ţin de guvernare, de legislaţie se desfăşoară normal, şi salut în sensul acesta faptul că PSD a înţeles să retragă Legea amnistiei sau să o amâne sau ce fac dânşii cu ea, dar în orice caz să nu mai fie agendă, încercăm să mergem înainte", a replicat Antonescu. Dar a menţionat că nu mai este interesat de prietenii cu Ponta. Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a răspuns afirmaţiilor lui Crin Antonescu despre ruperea USL. "Dacă vrea să îl rupă, să îl rupă (USL - n.r.). Eu nu vreau. (...)Foarte bine, să nu mai facă declaraţii, nici în interior şi nici afară, să nu mai facă declaraţii neadevărate. Eu nu am nicio problemă. Eu nu am făcut decât să vă lămuresc asupra unor neadevăruri spuse de domnia sa", a spus Ponta.

Cum era de aşteptat, şi Antonescu a avut ceva de spus. El a fost întrebat dacă mai are încredere în Victor Ponta. "USL se află într-o situaţie grea, sigur să acest atac lipsit de bună cuviinţă şi lipsit de onestitate din partea lui Victor Ponta ne pune pe toţi într-o situaţie dificilă", a mai spus Crin Antonescu.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: