Ponta-Şova, un team de succes

Victor Ponta şi Dan Şova s-au lansat ca şi cuplu în afaceri la Gorj, când au căpuşat complexurile energetice, luând milioane de euro pe litigii unele inventate, altele banale. Ciurel, pe atunci director la Complexul Rovinari, a majorat de cinci ori valoarea unui contract, prin trei acte adiţionale succesive. Desigur, din punctul de vedere al procurorilor aşa zis independenţi nu a fost nicio problemă. Dosarul penal făcut acum mulţi ani a rămas ascuns bine în sertarele cine ştie cui.

Dan Şova a demisionat ieri de la Ministerul Transporturilor, după un mandat de câteva luni în care nu a făcut nimic, pentru a conduce campania electorală prezidenţială. Şova a spus că vrea să ducă la Cotroceni „un camarad tânăr, puternic”. Nu a dat nume, dar cine s-ar gândi la altcineva decât Victor Ponta? Care susţine că nu ştie încă dacă el va fi candidatul, că vor fi alegeri interne în PSD. La ce bun atâta ipocrizie? Deja ştiu toţi pesediştii cum sunt jocurile făcute: Ponta candidat la preşedinţie, Dan Şova viitorul preşedinte al PSD. Liviu Dragnea, tras pe linie moartă dacă nu îi convine, baronii vechi daţi la o parte, tinerii ciocoi la putere. Rămâne de văzut cine va fi premier. Acum, Ponta exclude să fie cineva de la PSD, pentru că, zice el, nu ar fi corect să fie ambele palate la social-democraţi. Probabil că va promite fotoliul de la Palatul Victoria ba lui Tăriceanu, ba lui Oprea, dar cu certitudine, la final, va fi un pesedist. Pentru că, nu-i aşa, un partid atât de mare şi de iubit de electorat nu poate accepta să fie la putere fără să aibă premier. Aşa cum nu ar fi acceptat să nu aibă prezidenţiabil.

Cu Ponta şi Şova în fruntea ţării, obrăznicia în politica românească va atinge noi culmi, pe care marinarul Băsescu nu le-a atins nici în cele mai frumoase vise ale sale. Partidele de dreapta încearcă un alt tip de prezidenţiabil, pe motivul că românul nu mai agreează un preşedinte jucător. Mihai Răzvan Ungureanu, Cătălin Predoiu, Cristian Diaconescu sau Klaus Iohannis sunt politicieni calmi, calculaţi, inteligenţi. Ce tip de preşedinte va vota electoratul în toamnă?

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: