Ponta: Taxele locale vor creşte în 2014 dacă vor primarii

Premierul Victor Ponta, cunoscut pentru felul în care fuge de răspundere, a promis majorarea taxelor locale în faţa FMI, dar lasă primarii să ia decizia. Vestea nu a fost primită foarte bine de unii primari gorjeni care nu au de gând să-i mai sacrifice pe cetățeni, iar alții vor lăsa totul la mâna consilierilor locali.

Ca să nu fie Guvernul cel care decide creșterea taxelor locale, acesta lasă decizia în seama autorităţilor locale. Mesajul Guvernului pentru administraţiile locale este unul precis. Fiecare primar trebuie să ia decizia pe care o consideră cea bună pentru a nu înregistra datorii, dându-le în felul acesta de înțeles că este în avantajul autorităților locale majorarea taxelor. În comuna Roșia de Amaradia nu se mai poate face nimic în acest sens pentru că aleșii locali au stabilit ca în 2014 taxele și impozitele locale să nu se modifice. „Noi, în ședința Consiliului Local din luna octombrie, am stabilit ca în comuna Roşia de Amaradia în anul 2014, taxele și impozitele locale să nu fie majorate și au rămas la nivelul anului 2013“., a declarat primarul Liviu Cotojman.

Primarul din Comuna Schela încă nu știe ce va face din acest punct de vedere. „Nu depinde de mine. Noi la sfârșitul acestei luni o să discutăm despre taxele locale în ședința de consiliu. Consilierii locali vor lua o hotărâre. Eu voi propune ca acolo unde considerăm că taxele sunt mici și mai pot fi majorate, o să cer acest lucru, dar unde nu se mai poate nu voi cere. Și așa zona e vai de ea, fără industrie, fără nimic. Avem numai pensionari și mici agricultori“, a precizat Aristide Șerbănescu.

Primarul din comuna Cătunele, Florinel Ţuilă, nici nu vrea să audă de majorarea taxelor locale pentru că oamenii au destule taxe de achitat, iar primăria nu face nimic pentru ei. „Eu nu voi mai cere majorarea taxelor locale pentru că am făcut acest lucru în 2013. Sunt destule biruri pe oameni ca să mai și punem. Până la urmă taxele pe care le punem oamenilor nu ne aduc niciun avantaj. Oamenii le plătesc pentru că nu au încotro. Ei îşi trag de la gură, nu își ia medicamente sa achite dările. E greu pentru oameni. Da ce face primăria pentru ei ca să suporte asemenea taxe și impozite?“, se întrebă primarul din Cătunele.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: