Ponta, tot mai departe de Gorj

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta ar putea candida pentru funcţia de preşedinte executiv în echipa propusă de Cristian Diaconescu, în condiţiile în care Adrian Năstase, care îi propusese iniţial acest post, nu va candida la şefia PSD.

Potrivit unor surse din PSD, Ponta a primit oferta pentru a doua funcţie din partid din partea tuturor celor patru posibili candidaţi cotaţi cu şanse la preşedinţia PSD, Mircea Geoană, Adrian Năstase, Miron Mitrea, Cristian Diaconescu. Iniţial, Ponta era creditat ca fiind propunerea de prim-vicepreşedinte în echipa lui Geoană, însă, după ce fostul purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale a anunţat că nu îl mai votează pe liderul partidului la congres, relaţiile dintre cei doi s-au rupt.

Surse din PSD au declarat, pentru agenţia Mediafax, că Ponta a primit, în ultimele două zile, oferte pentru funcţia de preşedinte executiv, atât din partea lui Cristian Diaconescu, cât şi a lui Miron Mitrea, ambii anunţându-şi oficial candidatura la funcţia de preşedinte al PSD. Potrivit aceloraşi surse, Ponta a declinat oferta făcută de Mitrea, el declarând şi public că nu va vota cu fostul secretar general al PSD la alegerile de la congres. Ponta nu a refuzat, însă, propunerea avansată de Diaconescu, de a fi, în echipa pe care acesta o va propune congresului, preşedinte executiv al partidului. Aceleaşi surse au arătat că înţelegerea dintre Diaconescu şi Ponta a fost condiţionată de o eventuală candidatură a lui Adrian Năstase, variantă în care, cel mai probabil, Ponta va prefera să meargă în echipă cu fostul premier PSD.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: