Popeangă: Funcţia de director i-a fost propusă fiului meu pe linie de partid

Vasile Popeangă, deputat USL, recunoaşte că fiului său i s-a propus funcţia de director adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj pe linie politică, însă nu se îndoieşte de capacităţile acestuia. Parlamentarul spune că nominalizarea a venit din partea Organizaţiei de Tineret a PSD Gorj, după ce Alin Popeangă a renunţat la postul deţinut în cadrul Autorităţii de Audit Dolj. Din cauza fostului său loc de muncă, acesta s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte al TSD Gorj. 

Rep.: În ultima perioadă au apărut foarte multe zvonuri care îl vizează pe fiul dumneavoastră, mai exact numirea acestuia în funcţia de director adjunct al DGFP Gorj. Ce ne puteţi spune? 

V.P.: Într-adevăr, a fost făcută o propunere pe linie de partid în acest sens. Cei de la Organizaţia de Tineret a PSD au considerat că fiul meu este pregătit pentru această funcţie şi i-au propus-o.

Rep.: Când va fi numit fiul dumneavoastră în această funcţie?

V.P.: Nu pot să dau cu certitudine o anumită dată pentru că fiul meu nu poate fi numit acum în funcţia de director adjunct întrucât nu este funcţionar public. Când se va ivi un astfel de post cu siguranţă va merge la concurs. Acest lucru se poate întâmpla peste o lună, două sau cinci. Nu este o treabă foarte urgentă. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla în perioada următoare, pentru că deocamdată nu sunt posturi libere de funcţionari publici.

Rep.: Aveţi emoţii în cazul în care va fi nevoie să susţină vreun concurs pentru  a reuşi să devină director adjunct la DGFP Gorj?

V.P.: Nu am nici un fel de emoţii. Fiul meu este bine pregătit. Are foarte multe cunoştinţe atât teoretice, cât practice în domeniul Finanţelor. În plus, a avut de la cine învăţa, eu fiind tatăl său.

Rep.: Ce experienţă are fiul dumneavoastră?

V.P.: Băiatul meu este specializat în Finanţe Publice şi Fiscalitate, şi-a susţinut teza de doctorat în acest domeniu, a mai lucrat în sisteme financiare, mai ales în sisteme de audit. Până în luna decembrie a anului trecut a fost la Autoritatea de Control Fonduri Externe de la Craiova, însă a fost nevoit să renunţe din cauza distanţei, pentru că are familie şi doi copii. La Craiova a promovat concursul fără nici un fel de intervenţie, iar la nivelul centrului era foarte apreciat, colegii săi regretându-i plecarea. Pe perioada în care a lucrat în cadrul Autorităţii de Control Fonduri Externe s-a suspendat din funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret a PSD Gorj. În momentul de faţă, este lector în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”.  

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: