Popeangă, în cărţi pentru şefia Biroului Vamal Gorj

Alin Popeangă, fiul deputatului de Gorj Vasile Popeangă, are toate șansele să conducă Biroul Vamal Târgu Jiu. Postul său de director adjunct, pe activitatea de colectare contribuabili mijlocii, la Administrația Județeană a Finanțelor (AJFP) Gorj a fost restructurat, iar acesta a optat pentru postul vacant de șef birou vamal. Popeangă a spus că se așteaptă să primească în zilele următoare ordinul de numire. 

 Aceste schimbări au loc după ce structurile județene al ANAF au fost reorganizate. În urma acestui proces s-au creat noi structuri de administrare a contribuabililor mijlocii la nivelul regiunilor. Astfel, activitatea de administrare contribuabili mijlocii a fost concentrată la Craiova, acolo unde este Direcția Regională a Finanțelor Publice de care ține AJFP Târgu Jiu. Activitățile de colectare şi de inspecţie fiscală contribuabili mijlocii se derulează acum exclusiv prin această structură regională pentru toate structurile Olteniei. Astfel, Alin Popeangă, care conducea activitatea de administrare a contribuabililor mijlocii, şi-a pierdut obiectul muncii.

A putut opta pentru un alt post în cadrul ANAF, conform pregătirii sale. Astfel, acesta spune că a ales postul de șef birou vamal la Gorj. "Administraţia Judeţeană a Finanțelor Publice a fost într-un proces de reorganizare şi, potrivit legii funcţionarilor publici, atunci când are loc desființarea unui post, funcționarului în cauză i se propun posturi similare. Și este adevărat că eu, în cadrul acestui proces de reorganizare, am optat pentru funcția de șef birou vamal la Biroul Vamal de Interior Gorj, dar nu s-a concretizat nimic. Finalitatea procesului trebuie realizată printr-un act administrativ de numire. Un ordin al preşedintelui ANAF. Deocamdată nu a apărut nimic. E posibil să apară. Nu mai ştiu dacă a optat și altcineva. Dacă a mai optat și altcineva e posibilă o testare profesională. În principiu ar trebui să apară din ce ştiu", a declarat Alin Popeangă.

Biroul Vamal Gorj este condus interimar de Elena Dumitru, care ocupă funcţia de şef birou vamal de câteva luni. 

 Funcţionari publici redistribuiţi

Cum toată structura de contribuabili mijlocii a fost supusă reorganizării, toți funcționarii AJFP care prestau activitate în cadrul acesteia și-au pierdut obiectul muncii. Popeangă a spus că personalul a fost redistribuit în cadrul AJFP Gorj și că nu s-a pus problema ca vreun funcționar public să-și piardă serviciul. "Reorganizarea aceasta nu a fost sub semnul unor reduceri de personal sau schimbări ale locului, efectiv, al muncii", a mai spus Alin Popeangă.

Vizualizări: 1,988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: