Grădiniţă din fonduri europene la Albeni

Primăria Albeni intenţionează să construiască o grădiniţă modernă în centrul comunei. Este vorba despre o construcţie nouă ce urmează a fi ridicată în locul actualei grădiniţe, aflată într-o stare avansată de degradare. Această clădire nu mai poate fi renovată, întrucât pereţii şi tavanul crăpat nu mai permit reparaţii din cauza multiplelor intervenţii la care au fost supuşi în ultima vreme. Grădiniţa nr. 1 din centrul comunei a fost construită pe vremea lui Gheorghe Tătărescu.

Autorităţile locale din Albeni au depus un proiect prin Măsura 7 „Servicii de bază şi reînnoirea satelor din zonele rurale”, care vizează construirea unei clădiri noi, în locul actualei grădiniţe. „Clădirea este foarte veche, de pe vremea lui Tătărescu, însă nu mai puteam face reparaţii. În fiecare an am cârpit pereţii şi tavanele, dar construcţia se deplasează în permanenţă şi crapă. Pe lângă faptul că nu mai putem face lucrări de reparaţii, cheltuielile cu întreţinerea sunt foarte mari. Sălile sunt foarte înalte şi se cheltuiesc foarte mulţi bani pentru încălzirea lor”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul comunei Albeni.

La Grădiniţa nr.1 învaţă două grupe de copii. Autorităţile locale speră să obţină fonduri europene pentru a putea construi o clădire nouă. „Vechea grădiniţă va fi demolată şi se va construi o grădiniţă nouă şi modernă pe fonduri europene. Construcţia cea nouă este prevăzută cu grup sanitar, dar şi cabinet medical, dotări prevăzute de Uniunea Europeană”, a mai precizat primarul Dumitru Cornea Victora.

Vizualizări: 320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: