Popeangă: N-am văzut să scrie undeva că Prefectura e a liberalilor

Deputatul PSD Vasile Popeangă a declarat ieri în conferinţă de presă că nu ştie să scrie undeva că funcţia de prefect le revine liberalilor. Deşi a răsfoit cu atenţie protocolul USL nu a găsit această prevedere. Declaraţia vine după ce liderul Dian Popescu spunea că potrivit algoritmului intern al USL, Prefectura le revine liberalilor. Acest lucru a fost confirmat şi de preşedintele PSD Florin Cârciumaru. PNL îl susţine pe Liviu Andrei în funcţia de prefect, cel puţin până la alegerile generale. În schimb, Popeangă anunţă că nici măcar nu s-a stabilit din rândurile cărui partid va veni prefectul. Mai mult, deputatul precizează că vor fi făcute trei propuneri, iar premierul Victor Ponta va alege un nume. Dacă nu-i convine mai cere alte propuneri, explică Popeangă.

PSD nu se hotărăşte dacă să fie de acord cu PNL. Scaunul de prefect al lui Liviu Andrei pare să fie în continuare în pericol, deşi liberalii au anunţat că Prefectura e a lor şi că-l vor menţine pe acesta. De aceste înţelegeri nu ştie deputatul Vasile Popeangă. „Vor fi schimbaţi o parte din prefecţi pentru că ei sunt reprezentanţii Guvernului. Deocamdată eu vă spun că la nivelul prefecţilor nu s-a hotărât, ca la nivelul secretarilor de stat, o schimbare totală. Sunt prefecţi care şi-au făcut treaba, trebuie să rămână pentru că a început un proces electoral. Nu este o decizie tranşantă. Aici nu trebuie să aveţi în vedere negocieri sau ce alte lucruri se vehiculează“, explică Popeangă, referindu-se indirect la negocierile trecerii lui Dorin Filip la USL pentru păstrarea lui Liviu Andrei la Prefectură.

Trei propuneri

Acesta spune că nu s-a luat o decizie, dar cert este că cei care nu au avut o activitate bună nu vor rămâne „indiferent ce şi cum“. Oricum, nu are aceleaşi informaţii ca şi Dian Popescu. „Se analizează vis-a-vis de prefecţi. Este declaraţia domnului Dian Popescu, probabil are mai multe informaţii, nu fac alte comentarii şi să anticipez. Activităţile prefecţilor vor fi foarte bine analizate şi dacă au avut o activitate corespunzătoare vor fi menţinuţi, dacă nu, vor fi schimbaţi indiferent de ce şi cum“. Nici repartizarea funcţiei de prefect liberalilor nu este prea clară. „Din câte ştiu eu, în protocolul USL nu prevede cum vor fi repartizaţi prefecţii. Din câte am citit, nu scrie că prefecţii sunt stabiliţi. Aşa reţin“, a menţionat spus Popeangă.  

Deputatul a mai spus că potrivit procedurii, partidul care va desemna prefectul, lucru nedecis până acum, va face trei propuneri din care Ponta va alege una. „Dacă se vor cere, probabil se vor cere trei propuneri, aşa cum s-a procedat întotdeauna, şi dacă premierul nu acceptă nici una din cele trei propuneri se vor face alte trei propuneri. Vine o formaţiune politică, face propunerile, dar nu înseamnă că vor fi şi aleşii“, a declarat acesta.

„În această perioadă nu vor avea loc nici un fel de schimbări, nici la companiile cu capital de stat. Trebuie să-şi desfăşoare activitatea în mod normal“, a încheiat Popeangă. 

MIRARE

Deputatul Dan Ilie Morega crede că Victor Ponta va schimba prefecţii, chiar dacă a spus că nu. „M-am mirat că a spus că nu schimbă prefecţii. Cred că a spus-o aşa, l-a luat de valul Puterii, categoric prefecţii vor fi schimbaţi“.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: