Popeangă propune aleşilor PSD demisii în bloc

Discuţiile de la Bucureşti despre posibila plecare din Parlament a aleşilor PSD şi PNL sunt duse mai departe de deputatul de Gorj, Vasile Popeangă. Acesta solicită ca toţi aleşii Uniunii Social-Liberale să se retragă din funcţiile în care au fost aleşi, deputatul fiind convins că doar astfel va fi obligată puterea actuală să organizeze alegeri anticipate.

Propunerea sa va fi prezentată azi oficial la prima întâlnire din 2012 a parlamentarilor USL, Popeangă spunând că urmează să aibă o discuţie în acest sens şi cu colegul său Victor Ponta.

„Dacă demisionăm doar noi din Parlament nu vom rezolva nimic pentru că cei din actuala Putere nu vor organiza decât alegeri parţiale, nu şi anticipate. Eu merg mai departe şi propun ca toţi aleşii noştri, primari, consilieri locali, municipali şi judeţeni, dar şi noi, deputaţii şi senatorii, să ne dăm demisia toţi într-o singură zi. Atunci nu ar mai funcţiona nici instituţiile locale, ar fi blocate primăriile şi Consiliile Judeţene, iar cei de la putere de abia în acest mod ar fi obligaţi să organizeze anticipatele pe care le cerem noi. Am discutat propunerea cu câţiva colegi din filială, au găsit-o interesantă, urmează să văd ce vor spune şi cei de la centru”, a menţionat Popeangă.

Deputatul este susţinut de senatorul Toni Greblă. „Mi-aş da demisia, aş fi printre primii care aş face-o“, a spus Greblă. Declaraţie şoc a deputatului din UNPR, partid aflat în coaliţia de guvernământ. Acesta crede că demisia în bloc e o prostie. Mai bine şi-ar da demisia Guvernul. Este nevoie şi de o remaniere. Mai mult, este de acord cu un guvern de tehnocraţi.  

„Eu zic să aşteptăm decizia Curţii pentru că nu ştim dacă vom avea alegeri comasate“, a spus deputatul PDL Severus Militaru, care a adăugat că dacă parlamentarii USL şi-ar da demisia Parlamentul nu ar mai putea funcţiona. Cu toate acestea, crede că sunt nişte declaraţii pentru manifestanţii din Piaţa Universităţii. 

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: